Meer excursies

1
apr
Snuffelen met de hond op Elswout

Snuffelen met de hond op Elswout

Voorjaarsworkshop met de hond op Elswout

 

Op 1 april 2017 organiseren Staatsbosbeheer en SAM-SAM voor mens en dier een mooie VOORJAARSWANDELING op buitenplaats Elswout met koffie/thee na afloop. Samen met je aangelijnde hond loop je tijdens deze informatieve workshop door een prachtig natuurgebied.

De workshop
Elswoutgids Carla Kleinpaste en hondenkenner Esther Visser nemen jou en je hond mee in een ongeveer 1,5 uur durende workshop. Tijdens een educatieve wandeling vertellen we alles over de bijzondere flora en fauna op Elswout. Ook krijg je inzicht in het effect van de hond op de natuur. Door bewust om te gaan met de kwetsbaarheid van de natuur en als baas verantwoordelijkheid te nemen is de combinatie hond en natuur geen enkel probleem. Onderweg doen we met de hond leuke oefeningen: bijvoorbeeld op de wandelpaden, tussen boomwortels of bij omgevallen boomstammen. Alle oefeningen stimuleren het belangrijkste zintuig van de hond - zijn neus. Deze workshop is een ware beleving voor jou en je hond!

Elswout
Elswout is één van de best bewaarde buitenplaatsen van Nederland, gelegen bij Overveen. Wandelen over Elswout is een feest voor de zintuigen. De schoonheid van deze 400 jaar oude buitenplaats is ongekend door de vele historische gebouwen en unieke plant- en diersoorten die er aanwezig zijn. Zo komen er op de buitenplaats vele soorten stinsenplanten, bijzondere moshellingen en zeldzame vleermuizen voor.

Aantal deelnemers: max. 5 baas- hond combinaties.
Kosten: €24,50 p.p. incl. koffie/ thee na afloop.
Datum & tijd: 1 april 10:00- 12:00 uur.
Aanmelding via esther@sam-sam.nu

 

Zaterdag 1 april
van 10:00 tot 12:00 uur
Adres: Elswoutslaan 12a, 2051AE Overveen
Verzamelpunt: Poortgebouw Elswout
Hondeneigenaren
Aantal plekken beschikbaar: 5
Georganiseerd door: Staatsbosbeheer en SAM-SAM
Volwassenen: 24,50

Reserveren via esther@sam-sam.nu