Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, gelegen aan de Zeeweg richting Bloemendaal aan Zee, is de hoofdingang van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Je vindt hier onze informatiebalie en winkel, een tentoonstelling en het Duincafé met een biologische menukaart en een ruim, zonnig terras. Buiten ligt onder meer een waterspeeltuin, leuk voor de kleinsten. De toegang is gratis.


Een bijzonder gebouw

Het bezoekerscentrum is gebouwd naar het voorbeeld van een duinboerderij uit de 7e eeuw. Resten van deze boerderij werden gevonden in het Nationaal Park, bij Groot Olmen. Zonnepanelen, de opvang van regenwater voor de toiletten en het duurzaam materiaalgebruik zijn enkele van de duurzame toepassingen in het ontwerp. Architect Dirk Vlaar van BBHD architecten is verantwoordelijk voor het bijzondere ontwerp. De betrokken landschapsarchitect was Kees Ykema, het tentoonstellingsontwerp en de bouw waren in handen van Perspekt Studio's. De bouw van het duurzame bezoekerscentrum gebeurde in opdracht van PWN volgens BREEAM richtlijnen, een certificering voor duurzame gebouwen. Sinds 2013 heeft het bezoekerscentrum een gouden Green Key. We vertellen je graag alles over ons gebouw en duurzame bedrijfsvoering.

Lees hier meer over de architectuur van het gebouw.

 

 

 

Download hier de MVO verklaring 2013

Download hier de informatie over BREEAM