Werken in het Nationaal Park

Betaalde functies

  • Baliestudent in het bezoekerscentrum

Wij zijn op zoek naar een student die ons team in de weekenden kan versterken. Ben je liefhebber van de natuur en vind je het leuk om bezoekers te woord te staan, te helpen en informatie te geven over het Bezoekerscentrum en Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Lees dan deze vacature en we zien graag je CV en motivatie tegemoet. Wie weet sta jij binnenkort aan de balie in het bezoekerscentrum!

Vrijwilligerswerk

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kan niet zonder de inzet van vele vrijwilligers. Met hun hulp krijgen wij veel voor elkaar! Hieronder zie je enkele voorbeelden van vrijwilligerswerk. Op dit moment hebben wij beperkt plaats voor nieuwe vrijwilligers.

  • Wijs de weg

Wie zelf van de natuur houdt en graag tips geeft aan mensen, is welkom bij het bezoekerscentrum voor een dagdeel per week aan de balie om bezoekers te woord te staan of om te helpen bij de inrichting van de winkel. Ook tijdens evenementen is een paar extra behulpzame handen welkom! Zie ook https://www.pwn.nl/natuur/vrijwilligers

Op dit moment zijn we op zoek naar extra vrijwilligers als suppoost in het bezoekerscentrum op de zaterdagen. Klik hier voor meer informatie.

  • De handen uit de mouwen

Op verschillende plekken en dagen zijn groepen mensen in het gebied actief bezig. Snoeien, zagen, hooien, net wat er nodig is op dat moment. Vaak handwerk op plekken waar we geen machines willen inzetten. Voor begeleiding en gereedschap wordt gezorgd.

Ook voor het controleren van veerasters en wandelroutes kunnen we je hulp goed gebruiken. Net als tijdens de (natuur)werkdagen die geregeld worden georganiseerd door PWN en IVN Zuid-Kennemerland. Kijk op de site van PWN, IVN Zuid-Kennemerland of Natuurmonumenten.

  • Het begint bij de jeugd: schoolgids

Heb je affiniteit met schooljeugd en natuur? Misschien is schoolgids iets voor jou! Voor alle leeftijden zijn er leuke en leerzame buitenlessen en activiteiten waar enthousiaste begeleiders voor nodig zijn. Schoolexcursies geef je vooral in het voor- en najaar. In de winter zijn er geen schoolexcursies.

  • Met een groep het duin in

Natuurgidsen van IVN Zuid-Kennemerland geven excursies in het Nationaal Park. Ook natuurgids worden? Kijk op www.ivn.nl welke korte cursussen gegeven worden.

  • Zet jouw kennis in: help bij inventarisaties

Het inventariseren en monitoren van dieren, planten en verstuivingen helpt onze beheerders om het gevoerde beheer te evalueren en bij te sturen. Beschik jij over gedegen achtergrondkennis? Dan kun je deze inzetten tijdens het onderzoek. De meeste onderzoeken kosten een paar uur per week gedurende enkele weken per jaar. Zie ook https://www.pwn.nl/natuur/vrijwilligers

  • Help de padden oversteken

Op verschillende plekken aan de rand van het Nationaal Park worden in het voorjaar padden overgezet door vrijwilligers. Dat is om te voorkomen dat ze doodgereden worden op weg naar het water waar ze eitjes afzetten. De paddentrek duurt 3 à 4 weken, afhankelijk van het weer. Je kunt de padden helpen in februari en maart, één avond of ochtend per week. Zie ook https://www.pwn.nl/natuur/vrijwilligers 

  • Een eigen idee? Vraag de vrijwilligersbijdrage aan!

Voor kleine projecten op het gebied van natuur in de regio Zuid-Kennemerland, uitgevoerd door vrijwilligersorganisaties, is jaarlijks een klein budget beschikbaar. De bijdrage wordt verstrekt voor projecten die van belang zijn voor het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Lees meer


Interesse?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op. Je kunt natuurlijk ook altijd langskomen bij het bezoekerscentrum.

 

Voornaam
Achternaam *
Aanhef
Telefoon *
E-mail *
Waar gaat uw interesse naar uit? *







Toelichting op uw interesse/beschikbaarheid/expertise *
* verplicht