Bereikbaarheid

Klik op je bestemming op de kaart en plan je bezoek. Het Nationaal Park heeft 25 ingangen. Bij parkeerplaats Koevlak (ingang 7) ligt Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, onze 'hoofdingang', aangegeven met het gele 'info' icoon.

Tips voor het gebruik van de digitale kaart:

  • Klik op het icoontje in de balk linksboven om het menu uit te rollen. Je kunt hier de menu's 'Bezoekersinfo' (gele Info-icoon en blauwe P-iconen), 'Ingangen' (oranje iconen), 'Landgoederen' (paarse iconen) en 'In de natuur' (groene iconen) in- en uitklappen.
  • Klik op een icoon in de kaart voor foto's van en meer informatie over deze attractie in het Nationaal Park. Je kunt met het ruitjesicoon direct je route plannen met de auto.
  • Met het vierkante icoontje in de balk linksboven open je een grote kaart in een nieuw tabblad.

Openbaar vervoer

Station Overveen en Santpoort-Noord zijn goede startplekken voor een wandeling door het Nationaal Park. Vanaf deze stations zijn de ingangen aan de oostkant van het park te bereiken. Dichtbij station Overveen liggen het bezoekerscentrum en de ingangen De Zanderij en Middenduin/Duinlust. Vanaf station Santpoort-Noord is het 10 minuten lopen naar ingangen Duin en Kruidberg en Midden-Herenduin. Plan je route met de interactieve kaart hierboven.

Met de bus naar het bezoekerscentrum

Connexxion, lijn 81 vanaf NS-station Haarlem richting Zandvoort (of vanaf Zandvoort richting Haarlem). Halte: De Kennemerduinen op de Zeeweg. De halte bevindt zich enkel meters vanaf de ingang van parkeerplaats Koevlak, hierachter ligt het bezoekerscentrum.

Met de trein naar het bezoekerscentrum

Vanaf NS-station Overveen is het ongeveer 15 minuten lopen. Loop vanaf het station linksaf de Tetterodeweg op, bij de 2e weg rechtsaf de Kweekduinweg op. Steekt de Militairenweg over en ga dan linksaf. De Militairenweg gaat bij de rotonde over in de Zeeweg. Bij ingang Koevlak rechtsaf. Voorbij het parkeerterrein bevindt zich het bezoekerscentrum.

Download hier een kaartje met de route naar het bezoekerscentrum vanaf station Overveen.

Met de auto

Het Nationaal Park is goed bereikbaar vanaf de Westelijke Randweg N208 en de A9. Op de kaart hierboven vind je de parkeermogelijkheden. Klik op het icoon en plan je route. Scroll voor de parkeerkosten naar beneden.

Met de auto naar het bezoekerscentrum

Het adres is Zeeweg 12, Overveen, maar sommige routeplanners sturen je dan naar het strand. Je kunt het beste Zeeweg 14, Overveen intoetsen en de borden 'Bezoekerscentrum De Kennemerduinen' volgen.

Vanuit Heemstede: kies de richting Alkmaar over de Westelijke Randweg N208. Neem afslag Overveen, in Overveen het spoor over, neem vervolgens de 3e afslag op de rotonde (Militairenweg) en rijd bij de volgende rotonde rechtdoor (Zeeweg) richting Bloemendaal aan Zee. Na 200 meter gaat u rechtsaf naar parkeerterrein Koevlak. Als u vanaf het parkeerterrein richting duin loopt dan ziet u aan uw linkerhand het bezoekerscentrum.

Vanuit Haarlem en Alkmaar: neem op de Westelijke Randweg (N208) bij de kunstijsbaan de afslag Bloemendaal. Dit is de Kleverlaan. Ga over de spoorwegovergang rechtdoor en aan het einde linksaf de Bloemendaalseweg op. Sla bij de rotonde rechtsaf (Militairenweg, later Zeeweg N200). Bij de volgende rotonde rechtdoor. Na 200 meter gaat u rechtsaf naar parkeerterrein Koevlak. Als u vanaf het parkeerterrein richting duin loopt dan ziet u aan uw linkerhand het bezoekerscentrum.

Parkeren

Op de kaart staat aangegeven waar je kunt parkeren. Bijna alle parkeerterreinen zijn gratis. Betaald parkeren geldt alleen voor de parkeerterreinen Koevlak, Parnassia en Bleek en Berg. Het eerste half uur is gratis. Het dagtarief is gelijk aan het tarief voor 4 uur. Voor Parnassia geldt een maximumbedrag van € 12,- en voor Bleek en Berg en Koevlak € 8,- per dag. Je kunt betalen met pinpas of creditcard.

TIP: koop een parkeerjaarkaart van PWN voor €85,-. Deze is verkrijgbaar bij het Bezoekerscentrum en bij de PWN-parkeerkiosk van parkeerterrein Parnassia. Deze parkeerjaarkaart is geldig op de parkeerterreinen Koevlak, Parnassia en Bleek en Beg.