Verwonderd Duin App gelanceerd

28 augustus 2016

Je kunt het Nationaal Park nu op een nieuwe en bijzondere manier beleven: middels de Verwonderd Duin App met geluiden, verhalen en muziek. Downloadt de app, stap op de fiets en laat u verwonderen over de natuur om u heen, tijdens een fietstocht door de prachtige duinen.

 

Lancering nieuwe App

Bekijk HIER het fotoboek

Zondag 28 augustus werd de Verwonderd Duin App gelanceerd op Landgoed Duin & Kruidberg, het startpunt van de nieuwe fietstocht. Tjeerd Talsma, Gedeputeerde Natuur en Landschap van de provincie Noord-Holland, gaf het startsein voor de ingebruikname van de App, na een welkomstwoord van Aaltje Emmens-Knol, voorzitter Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Tjeerd Talsma roept op om ons te bllijven verwonderen over de mooie natuur van Nederland. "Dat is de waarde van de Verwonderd Duin App: bezoekers met een beetje meer informatie de bijzonderheden uit het Nationaal Park te laten zien." Vervolgens stapten de aanwezigen op de fiets op weg naar één van de performances in de duinen.

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

De Verwonderd Duin App

Vijf kunstenaars hebben zich verdiept in het landschap, het gebruik, de verhalen, de plaatsnamen en de geschiedenis van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Hun kijk op het duingebied verwerken ze op dit moment in een gezamelijk geluidsproject dat de natuur zicht- en voelbaar maakt.

Klik hier om de app te downloaden en er meer over te lezen.

 

De Verwonderd Duin App is mogelijk gemaakt door Stichting Nationaal Park Zuid Kennemerland, provincie Noord-Holland, Prins Bernhard Cultuurfonds-fonds de Visser-Geerling, gemeente Haarlem, gemeente Bloemendaal, PWN, Natuurmonumenten en Landgoed Duin & Kruidberg.