Met een verhaal van oost naar west

29 mei 2017

De blauwe wandelroute van bezoekerscentrum richting strand, is de meest populaire route in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Voor deze route is nu een app met verhalen ontwikkeld.

De Kennemerduinen zijn het grootste en bekendste deel van het Nationaal Park. De blauwe route loopt er dwars doorheen. Van het bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de oostkant naar het strand van Bloemendaal aan de westkant. Of de andere kant op natuurlijk.

Deze route kun je nu op een bijzondere manier ervaren: met de audiotour. Je download de app op je mobiele telefoon en neemt een koptelefoon mee. Op diverse plaatsen in het duin hoor je een tekst, met bijpassend geluid. Je komt allerlei dingen te weten over het duin zelf. Over welke dieren en bomen er groeien bijvoorbeeld. Over wie er gewoond heeft en waarvoor bepaalde bomen vroeger gekapt werden.

De geluidsroute is vooral leuk voor bezoekers die de route al vaker hebben gelopen en iets meer willen weten over het gebied. Maar ook leuk voor mensen, die nog helemaal niets weten over de Kennemerduinen. De verhalenapp is ook in het Engels en Duits te downloaden.

Download de audiotour

Over de Wandeling Koevlak/ Parnassia (blauwe route)

  • 9 km lang (ongeveer 3 uur)
  • Rondwandeling van zee tot binnenduinrand dwars door het hele Kennemerduingebied.
  • Startpunt: Koevlak aan de Zeeweg of restaurant Parnassia aan Zee.
  • download de wandelroutekaart of koop deze bij het bezoekerscentrum.