Wordt u Gastheer van ons Nationaal Park?

23 juni 2017

Natuur speelt een belangrijke rol bij de keuze van toeristen en dagjesmensen. Op 26 september start een nieuwe Gastheercursus waarin ondernemers in en rond het Nationaal Park Zuid-Kennemerland leren als geen ander de mooiste plekjes te vinden. Als Gastheer van het Nationaal Park kun je de toeristische ervaring van gasten en klanten verrijken terwijl je bijdraagt aan de waardering van het mooie en bijzondere landschap.

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het gevarieerde duingebied tussen de landgoederen langs de buitenrand en het Noordzeestrand is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten. Tijdens vier bijeenkomsten krijgen ondernemers uit de buurt informatie over de bijzondere waarden van het nationaal park en natuurgerichte en duurzame recreatie.

Wat levert de Gastheercursus op?

Behalve dat de opgedane kennis over onder andere de ontstaansgeschiedenis en flora en fauna overgedragen kan worden aan gasten en klanten, werken de cursisten samen aan een toeristisch arrangement. De beheerders van het nationaal park nemen de deelnemers mee op meerdere excursies langs de pareltjes van het gebied, waaronder de unieke wisentkudde. Een marketingspecialist adviseert hoe de gastheren hun onderneming met aandacht voor natuur en landschap, nog beter op de kaart kunnen zetten. Na afloop zijn de nieuwe Gastheren onderdeel van het ondernemersnetwerk, herkenbaar aan het vignet op de gevel.

Bekijk alle voordelen

Cursusdetails

Deze cursus is interessant voor eigenaren en medewerkers alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond het nationaal park. Zowel voor eigenaren als medewerkers is deze cursus een echte aanrader. De cursus bestaat uit vier dinsdagmiddagen, 26 september, 10 oktober en 14 en 28 november, op verschillende mooie locaties in het Nationaal Park. De kosten bedragen 250 euro per deelnemer. Lees meer

Aanmelden kan met het formulier.