Top7 zomerse kinderactiviteiten

02 juli 2018

Lekker zonnetje of een drupje regen? Altijd wat te doen met de kinderen in het Nationaal Park deze zomer!

1. Op speurtocht

In juli en augustus is het élke maandag Speurtochtendag. Je krijgt dan korting op de rugzakjes waarmee je op eigen houtje het duin gaat verkennen.

Lees meer

2. Wandelroute Koepelberg

Is het te warm in de zon? Maak een korte wandeling onder de bomen van Landgoed Duin en Kruidberg. Vanaf de Koepelberg heb je uitzicht over het uitgestrekte duingebied. Op de speelweide kunnen kinderen lekker ravotten en hutten bouwen.

Lees meer

3. Avontuurlijke verhalen luisteren

Kom op donderdag 26 juli naar de verhalenvertellers luisteren in het bos! De boswachter brengt je naar de geheime plek waar je hoort over ongehoorzame hertjes en verdwaald jongetjes. Ondertussen hoor je de nachtegaal zingen.

Boek voor 3+

Boek voor 6+

4. Speuren naar sporen

Ook in de zomervakantie wordt er weer regelmatig gespeurd naar sporen. Als een echte detective let je op dierensporen. Van poep en veertjes tot knaagsel. Data: 25 en 27 juli, en 1, 8, 10, 15, 24 en 30 augustus.

Zoek in de activiteitenkalender

5. Duik in 't Wed

Al decennia lang de nummer 1 locatie om de zomer door te komen: duinmeertje 't Wed. De zwemmersjeuk is verdwenen, dus je kunt zorgeloos genieten van een duik in het frisse water.

Helaas is er weer zwemmersjeuk geconstateerd in zowel 't Wed als de Oosterplas. Lees hier de tips van de boswachter.

Lees meer

6. Spetteren in de waterspeelplaats

Terwijl papa en mama op het terras van het Duincafé zitten, spelen de kinderen met de nieuwe waterspeelplaats bij het bezoekerscentrum. Zand én water, lekker vies worden mag!

7. IJsjes eten!

Wat is een zomer zonder (elke warme zomerdag) een ijsje? Het Duincafé, naast het bezoekerscentrum, is in de zomervakantie elke dag geopend, en verkoopt lekkere ijsjes. Nog biologisch ook!