Meer excursies

9
mrt
Duinwerkdag: Werk 5 uur voor een mooie natuur

Duinwerkdag: Werk 5 uur voor een mooie natuur

Duinwerkdag: werk 5 uur voor een mooie natuur

Het open duin wordt bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. Als natuurbeheerder wil PWN het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden. Wij worden daarbij geholpen door bijna 500 vrijwilligers. Ook ú kunt ons helpen!

Op verschillende zaterdagen buiten het broedseizoen (van september tot maart) organiseren wij duinwerkdagen. Samen met de andere deelnemers:

werkt u 5 uur voor een mooie natuur,

maakt u kennis met vrijwilligerswerkzaamheden in het duingebied,

én komt meer te weten over het natuurbeheer van PWN.


De werkzaamheden
Werkzaamheden zijn erop gericht om de soortenrijkdom aan insecten en planten en vogels te vergroten, kenmerkende duinvegetatie meer ruimte te geven en de natuurwaarden van het duingebied in stand te houden. Hierbij kunt u denken aan:

onderhoud aan heidevelden,

struiken verwijderen,

bosranden snoeien,

exoten verwijderen.


Gereedschap en soep
De werkzaamheden beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.30 uur. Tussendoor pauzeren we een half uur. Als u zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en uw eigen lunchpakket, dan zorgen wij voor koffie, thee, limonade en soep. Ons onderhoudsteam zorgt ook voor voldoende gereedschap, werkhandschoenen en deskundige begeleiding. We verzamelen op de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum.

Tip: Neem uw (klein)kinderen vanaf 8 jaar of collega's eens een dagje mee om te werken in de natuur. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan het open duin.

Zaterdag 9 maart
van 10:00 tot 15:30 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Verzamelen bij de slagboom op parkeerterrein Koevlak.
8+
Aantal plekken beschikbaar: 15
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen: Gratis
Kinderen: Gratis
via bovenstaande link kunt u reserveren