Meer excursies

16
dec
Vol geboekt Kennemerduinhert vleespakket: Proef de natuur!

Vol geboekt Kennemerduinhert vleespakket: Proef de natuur!

Kennemerduinhert, proef de natuur!

Het damhert hoort van nature in ons land thuis. Tussen de diverse ijstijden leefde deze hertensoort in centraal en zuid Europa. Tijdens de ijstijden trok hij zich terug naar gebieden rondom de Middellandse Zee. Vervolgens is hij na de laatste IJstijd door de Romeinen weer meegenomen naar onder andere Nederland. Maar ook zonder de Romeinen was hij hier teruggekeerd. Uit opgravingen in Nederland is inmiddels gebleken dat het om een inheemse soort gaat.

Het damhert geniet dagelijks van een uitgelezen menu van grassen, nootjes, bessen, kruiden, noem maar op. Natuurlijk wild, dat een mooi leven heeft.

Slagerij 'Zilkerduinvlees' verzamelt het wild van de PWN boswachters en maakt daarvan lekkere en toegankelijke producten in hun eigen kleinschalige EG gecertificeerde slagerij. Zij zijn, met een select gezelschap, de laatste der zelf slachtende slagers. Na een rijpingsproces van 7 tot 11 dagen wordt het damhertvlees verwerkt tot eerlijke pakketten met alles van het hert.

Het wildpakket

Net zoals bij de koe kun je, van meer delen dan alleen de biefstuk, smakelijke gerechten bereiden. Denk aan stoofvlees, ossobuco en braadstuk (sucade). Het wildpakket van 5 kilo damhert bestaat uit ongeveer: 8 tot 12 biefstukken en verder braadstuk, braadlapjes, stoofblokjes, gehakt, damburger en/of braadworst en ossobucco. De prijs van het pakket is € 95,-.

U kunt het pakket hier online bestellen, betalen en ophalen tijdens Kerst in de duinen op zondag 16 december tussen 11 en 16 uur.

LET OP! Pakketten die op zondag 16 december of daarna worden besteld kunnen alleen worden opgehaald op donderdag 20 december!  

(Samenstelling van de pakketten kan afwijken van hetgeen hierboven vermeld.)                                                                                   

Reserveer

Zondag 16 december t/m maandag 17 december 2018
van 11:00 tot 16:00 uur
Afhalen tussen 11 en 16 uur.
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Bezoekerscentrum De Kennemerduinen tijdens Kerst in de duinen.
alle leeftijden
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen:  95,00