Door de ogen van de wolf

Door de ogen van de wolf is een primeur: het is de eerste wisseltentoonstelling van het bezoekerscentrum. Aan de hand van zes hotspots word je op een speelse en interactieve manier meegenomen in het leven van de wolf. Zo kun je het hol van een wolf kruipen, ontdekken wat wolven eten, hoe ze jagen en communiceren.

 

Ook kun je testen op welke wolf je zelf lijkt en een ‘wolfie’ maken. Met een speciale wolvenbril kunnen geheime boodschappen worden ontdekt en kijk je door de ogen van de wolf. In de expositie wordt ook antwoord gegeven op vragen zoals: hoe gevaarlijk is de wolf nu eigenlijk voor het vee, onze huisdieren en de mens. En leer je welke effecten zijn aanwezigheid heeft op het ecosysteem.

 

Door de ogen van de wolf  is leuk voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. De tentoonstelling is ontwikkeld door PWN. PWN hoopt dat de expositie nieuwsgierig maakt en mensen helpt een mening te vormen over dit fascinerende roofdier. De expositie loopt tot 16 juni 2019 en is gratis toegankelijk. Na 1 oktober 2019 verhuist de wisselexpositie naar Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In schoolvakanties ook op maandag geopend. En op 2e Kerstdag van 10.00 tot 16.00 uur.