Duinfietspad en parkeerplaats door bestraten afgesloten tot eind maart

30 januari 2019

Fietspad de Zeeweg krijgt nieuwe verharding met een stippellijn om fietsers en wandelaars meer attent op elkaar te maken. De vele kuilen en modder van het fietspad zijn straks verleden tijd! Vanaf half maart kan iedereen nog fijner wandelen en fietsen dan hiervoor. Natuurmonumenten laat tegelijk op parkeerplaats Duin en Kruidberg parkeerplekken voor mindervaliden maken en de situatie wordt wat veiliger gemaakt door de kuilen aan te pakken en het wat anders in te richten. Zo wordt deze entree van Nationaal Park Zuid-Kennemerland weer een stukje mooier en fijner.

Voor iedereen, ook wandelaars, is het pad afgesloten om te zorgen dat de aannemer snel kan werken. De verwachting is, dat het pad 23 maart weer open is! De parkeerplaats Duin en Kruidberg blijft dicht to 29 maart.

Fietsers kunnen via ingang Heerenduinen (Heerenduinweg, IJmuiden) door het duin naar ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal/ Santpoort-Zuid) en andersom.

Voor kleinere rondjes wandelen wordt je in deze periode verwezen naar ingang Midden-Herenduin (verderop aan de Duin en Kruidbergerweg): de gele route van 2,5km, de rode route van 3,5km, de zwarte route van 7,5km en vele mooie bospaadjes om te verkennen.

Hier is de zwarte route te vinden. Ook hier op de site van Nationaal Park Zuid-Kennemerland staat informatie over de wandelroutes.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van provincie Noord-Holland.