Duinfietspad door bestraten afgesloten tot 15 maart

30 januari 2019

Fietspad de Zeeweg krijgt nieuwe verharding met een stippellijn om fietsers en wandelaars meer attent op elkaar te maken. De vele kuilen en modder van het fietspad zijn straks verleden tijd! Vanaf half maart kan iedereen nog fijner wandelen en fietsen dan hiervoor. Natuurmonumenten laat tegelijk op parkeerplaats Duin en Kruidberg parkeerplekken voor mindervaliden maken en de situatie wordt wat veiliger gemaakt door de kuilen aan te pakken en het wat anders in te richten. Zo wordt deze entree van Nationaal Park Zuid-Kennemerland weer een stukje mooier en fijner.

Voor iedereen, ook wandelaars, is het pad afgesloten om te zorgen dat de aannemer snel kan werken.

Fietsers kunnen via ingang Heerenduinen (Heerenduinweg, IJmuiden) door het duin naar ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal/ Santpoort-Zuid) en andersom.

Voor kleinere rondjes wandelen wordt je in deze periode verwezen naar ingang Midden-Herenduin (verderop aan de Duin en Kruidbergerweg): de gele route van 2,5km en de rode route van 3,5km en vele mooie bospaadjes om te verkennen. Voor grotere rondjes kun je wel terecht bij ingang Duin en Kruidberg: blauwe (10km) en zwarte (8km) route blijven bruikbaar. Wandelen kan via het voetpad links langs de Zeeweg en via het Wezepad of Brederodepad naar de Jagtlustweg en verder. Of via het Parkpad (rechts op de parkeerplaats) en de Hertogweg.

Hier zijn de blauwe en zwarte route te vinden. Ook hier op de site van Nationaal Park Zuid-Kennemerland staat informatie over de wandelroutes.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van provincie Noord-Holland.