Meer excursies

20
apr
Boekpresentatie 'Vampie en Tick'

Boekpresentatie 'Vampie en Tick'

Tijdens de week van de teek van 15 tot en met 21 april geven allerlei organisaties informatie over de risico's en het voorkomen van tekenbeten in de natuur. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen organiseert op zaterdag 20 april een boekpresentatie in samenwerking met de GGD en kinderboekenschrijfster Cockie Vlietman. Vlietman schreef het kinderboek ‘Vampie & Tick, twee hechte teekjes’. Het boek neemt kinderen - en ouders - spelenderwijs mee naar de leefwereld van de teek.

In Nederland worden jaarlijks rond de 1 miljoen volwassenen en kinderen gebeten door een teek. “Veel informatie rond teken is gericht op volwassenen, de kinderen weten in de praktijk vaak nog te weinig over deze beestjes. Juist daarom heb ik dit kinderboek geschreven. Ik wil kinderen op vriendelijke wijze bewust maken en beschermen tegen het gevaar van teken”, geeft auteur Vlietman aan. Vlietman heeft jarenlang gewerkt bij PWN, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland. Teken hebben altijd haar bijzondere interesse gehad.

In het boek staan de belevenissen van de teekjes Vampie & Tick centraal. In hun avonturen worden alle onderwerpen rond de teek belicht. Van hun leefomgeving tot bacteriën. “Kinderen krijgen zo een goed totaalbeeld van een teek en met deze informatie kunnen ze zelf ook veel alerter zijn. Voor ouders is het ook interessant om te lezen, want niet veel mensen weten bijvoorbeeld dat de symptomen van de ziekte van Lyme bij kinderen afwijkend kunnen zijn. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 27.000 volwassenen en kinderen ziek na een tekenbeet.” Naast het verhaal van Vampie & Tick bevat het boek belangrijke tips over het leefgebied van teken, goede kleding en wat te doen bij een tekenbeet.

De presentatie van het boek begint om 14 uur. Tot 16 uur is het mogelijk om een boek te laten signeren door de schrijfster. De GGD is aanwezig met handige en nuttige informatie over teken en tekenbeten.

(Honden zijn niet toegestaan in dit gedeelte van het Nationaal Park.)

Zaterdag 20 april
van 14:00 tot 16:00 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Georganiseerd door: BC
Gratis

Reserveren niet nodig voor deze activiteit