Het is helaas niet meer mogelijk om je online aan te melden voor de workshops/excursies. Mocht je je voorkeur nog niet hebben opgeven, dan kun je je zaterdag nog inschrijven voor de beschikbare workshops/excursies.

Excursies

Excursie 1: Ga mee op Thijsse Tour (max. 20 deelnemers)

In navolging van de goed bezocht excursie van afgelopen zomer wilden wij jullie graag ook de mogelijkheid geven kennis te maken van deze unieke fiets excursie. Hier komt zowel de mooie natuur als de cultuurhistorie rondom deze inspirerende schrijver aanbod.

Let op! Voor deelname aan deze excursie is een eigen fiets noodzakelijk! Eventueel met regenkleding afhankelijk van het weer. Deze Excursie duurt 15 min langer dan de andere twee.

Excursie 2: De dwaasheden van Buitenplaats Elswout (max. 20 deelnemers)

Je kent ze wel, de gekke huisjes en gebouwtjes van Elswout, compleet nutteloos en soms een tikkeltje bizar. Deze bouwwerkjes, ook wel folly’s genoemd staan er niet voor iets en hebben allemaal een eigen verhaal. De boswachter neemt je mee langs deze bouwwerkjes Elswout over.

Tijdens deze wandelingen lopen we meerdere bruggen over en zie we verschillende hekken, ook deze kennen geschiedenis, en hebben een eigen verhaal…

Wandelschoenen gewenst

Excursie 3: Ga op actieve wandeling met een van onze gastheren van het Nationaal Park (max. 20 deelnemers)

Karel Kolb van Loopmeesters gaat graag met zijn (hard)lopers het Nationaal Park in en leert ze tussen het lopen door ook nog over de flora, fauna en cultuurhistorie. Hij maakt net als nog 30 andere ondernemers deel uit van het netwerk van gastheren van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Zijn liefde voor de natuur in ons park schemert door in alles wat hij doet en dit draagt hij ook al te graag over op zijn klanten. Ervaar dit zelf en loop met hem in actief tempo (geen hardlopen) door Elswout via een geheime doorgang naar Koningshof. Uiteraard hoort hij ook graag jullie toevoegingen aan zijn verhaal!

Workshops

Workshop 1: de natuur als apotheek (max. 20 deelnemers)

Ga mee met herborist Corina Busman en leer tijdens een inspirerende wandeling hoe je je weerstand kunt verhogen met behulp van de natuur.

Tijdens de workshop neemt Corina je mee de natuur in en geeft ze je praktische tips om je immuunsysteem te versterken. Water en blote voeten staan daarbij centraal.

De wandeling gaat naar één van de duinmeertjes in het Nationaal Park. Daar gaan de schoenen uit en leer je waterlopen, de meest beroemde toepassing van Sebastian Kneipp, die daaraan zijn de bijnaam Waterdokter te danken heeft.

Kneipp ontwikkelde in 1855 al een complete filosofie voor een gezond lichaam en geest, gebaseerd op vijf pijlers: water, planten, voeding, beweging en balans. Zijn inzichten en adviezen zijn nu, ruim 100 jaar later, actueler dan ooit. Corina past ze in de workshop toe.

Wist je dat de natuur je ook kan helpen om je weerstand te verhogen? Tijdens de workshop kun je leren én proeven welke planten en vruchten je daarbij kunnen helpen.

Tip: Goede (wandel)schoenen zijn handig!

Workshop 2: Creatieve workshop smartphone fotografie (max. 15 deelnemers) 

Altijd al je (smartphone)fotografie skills willen verbeteren? Dan is dit je kans om deel te nemen aan een echte Smartphone Workshop van Linda Vlinder. Ze neemt je mee over het landgoed van Elswout en laat je de kleine en grote bijzonderheden hiervan vastleggen met je eigen telefoon. Mooi om te ervaren hoe je zonder spiegelreflex camera toch fraaie plaatjes kan schieten. Ze geeft jou haar eigen tips en tricks!

Let op! Goed opladen en genoeg geheugen neem eventueel powerbank mee, je wil niet dat je telefoon halverwege leeg is ;-)

Workshop 3: Juttersgeluk: creatieve workshop met zwerfafval (max. 20 deelnemers)

Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. We gaan tijdens deze creatieve workshop mooie producten maken van gevonden materialen door Juttersgeluk. We gaan niet zelf strandjutten en deze workshop is in principe binnen.