Meer excursies

2
nov
Landelijke Natuurwerkdag: werken aan een gezond duin. Helpt u mee?

Landelijke Natuurwerkdag: werken aan een gezond duin. Helpt u mee?

Landelijke Natuurwerkdag: werken aan een gezond duin. Helpt u mee?

Een plant is een plant en groen is groen, of toch niet?

In de duinen groeien specifieke plantensoorten die zijn aangepast aan de bijzondere omstandigheden van het landschap, zoals droogte, zand, en zoute wind. Het zijn vaak planten die langzaam groeien en laag blijven en waar weer bijzondere insectensoorten van profiteren.

Door verschillende zaken, o.a. door toedoen van de mens, komen er ook planten tussen die zich anders gedragen, snel groeien, hoger worden en zich vlot kunnen uitbreiden, waardoor de typische duinplanten in de verdrukking komen. Vaak zijn het bes-dragende planten zoals de Amerikaanse vogelkers waarbij de vogels door het eten van bessen de verspreiding een handje helpen.

Voor het op peil houden van de biodiversiteit in de duinen vragen wij uw hulp bij het verwijderen van deze duin-vreemde soorten op zaterdagen in september, oktober en november bij Overveen.

U werkt onder begeleiding van één van onze medewerkers. Voor gereedschap, koffie, thee en soep wordt gezorgd, u zorgt zelf voor stevige schoenen en kleding die tegen een stootje kan en voor uw lunch.

De dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur, en de data zijn 14 september, 2 november en 9 november. U kunt ook kiezen om 1 dag mee te doen, bijvoorbeeld tijdens de landelijke Natuurwerkdag op 2 november.

Tip: Neem uw (klein)kinderen vanaf 8 jaar (alleen onder begeleiding) of collega's eens een dagje mee om te werken in de natuur. Het is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk om samen te werken aan het open duin.

Reserveer

Zaterdag 2 november
van 10:00 tot 15:00 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Verzamelen bij de slagboom op parkeerterrein Koevlak.
8+
Aantal plekken beschikbaar: 20
Georganiseerd door: PWN