Meer excursies

12
okt
Superfoods uit het bos

Superfoods uit het bos

Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Ruiken en proeven

Tijdens de inspirerende wandeling leer je hoe je verschillende zintuigen in kunt zetten om de juiste planten te vinden. Zo ga je bijvoorbeeld op zoek naar duindoornbesjes, bramen en vlierbessen waar je ter plekke van kunt snoepen. Het braamblad neem je mee naar huis om te drogen voor de thee. En er zijn nog meer planten waarvan je de bladeren kunt drogen om ze in de winter in te zetten voor het verhogen van je weerstand en het verbeteren van je gezondheid.

Zelf doen

Tijdens de workshop ga je ook aan de slag met het maken van een eigen tinctuur. Dit is een alcoholoplossing die de waardevolle stoffen uit plantdelen bevat.

Ruik, voel, proef en beleef de natuur op een nieuwe, verrassende manier! Na afloop van de workshop kun je met de opgedane kennis in je eigen omgeving aan de slag voor een gezonde en bewuste levensstijl. 

Reserveren kan via deze link

Zaterdag 12 oktober
van 14:00 tot 16:00 uur
Adres: Duin en Kruidbergerweg 74, 2071 LE Santpoort-Noord
Verzamelpunt: Informatiepaneel bij de ingang van natuurgebied Duin en Kruidberg, parkeerplaats Natuurmonumenten (dus niet bij het hotel)
Georganiseerd door: Natuurmonumenten
Volwassenen: 20 / 17,50 leden Natuurmonumenten
Reserveren kan alleen via de site van Natuurmonumenten, zie de link op deze pagina