In het oog, in het hart

Door de lens van de boswachter
Foto's van Ruud Maaskant

Over de fototentoonstelling

Vanaf zaterdag 12 oktober 2019 tot en met 19 april 2020 is de fototentoonstelling 'In het oog, in het hart' te zien in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. PWN boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant maakte de afgelopen dertig jaar indrukwekkende foto’s in zijn werkgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De mooiste daarvan zijn nu te zien in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Kijk mee door de lens van de boswachter en ontdek de indrukwekkende schoonheid van het Nationaal Park.


De fototentoonstelling bestaat uit twee collecties: tot februari 2020 worden de herfst- en winterbeelden getoond. Vanaf 11 februari tot en met 19 april 2020 staan de lente- en zomerbeelden centraal.

Reproducties van de foto’s op canvas en fotopapier zijn tijdens de looptijd van de tentoonstelling te bestellen in de winkel van het bezoekerscentrum.

Voor scholen is er een lesbrief beschikbaar. Voor meer informatie neem contact op met het bezoekerscentrum. Of kijk op www.nmewijzer.nl naar het aanbod van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Ruud Maaskant: 'Ik leg een moment vast dat mij raakt'.

Al 30 jaar fotografeert boswachter Ruud Maaskant zijn werkgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bekijk in deze video het Nationaal Park door zijn lens.