Meer excursies

3
okt
Wandel vanuit de trein de natuur in

Wandel vanuit de trein de natuur in

Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dàt maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur ben je vanaf Amsterdam Centraal in de duinen. Station Santpoort Noord ligt namelijk op een steenworp afstand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De excursie start op het station en sluit aan op de trein die rond 13:10 uur vanuit Amsterdam Centraal aankomt.

Beleef de natuur

Eenmaal in de duinen valt er genoeg te beleven. Het gebied is zeer afwisselend met oude loofbossen, naaldbomen, duinmeren en zandverstuivingen. Er lopen Schotse hooglanders, konikpaarden, shetlandpony’s, damherten en reeën. Uit de bomen komt gekwetter en gezang van vogels. En hoog in de lucht cirkelen buizerds op zoek naar een prooi.

De gids neemt je mee op een gevarieerde wandelroute van ongeveer 10 kilometer, die je in een kleine twee uur langs cultuurhistorische punten in het duinlandschap voert, zoals landgoed Duin en Kruidberg en uitzichtpunt de lichtbakkeet. Vanaf dit punt kun je een groot deel van het duingebied en de omgeving overzien (IJmuiden, Driehuis, Santpoort, Haarlem, Zandvoort en de zee).

Kom je verwonderen

Trek je wandelschoenen aan, stap in de trein, laat de drukte en het lawaai van de stad achter je en kom je verwonderen over de schoonheid van de natuur!

Direct aanmelden kan via deze link

Handig om te weten

  • controleer jezelf op teken na een wandeling in de natuur
  • geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
  • doe stevige schoenen aan
  • honden mogen niet mee

Het project Buitenpoorten is een initiatief van provincie Noord-Holland, NS, Metropoolregio Amsterdam, gemeente Velsen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Natuurmonumenten. Daarnaast wordt samengewerkt met ProRail, Spoorbouwmeester, Staatsbosbeheer, Pieter Vermeulen Museum, lokale ondernemers, organisaties en bewoners.

Zaterdag 3 oktober
van 13:15 tot 15:45 uur
Adres: Duin en Kruidbergerweg 18, 2071 LE Santpoort-Noord
Verzamelpunt: voorzijde station
Aantal plekken beschikbaar: 15
Georganiseerd door: Natuurmonumenten
Aanmelden kan bij Natuurmonumenten, via bovenstaande link