Duinen vertellen oorlogsverhalen

Tentoonstelling over de sporen van WOII in de natuur.

Tentoonstelling 'Duinen vertellen oorlogsverhalen'

Let op: i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen mogen er maximaal 30 personen tegelijk in het Bezoekerscentrum aanwezig zijn en is het dragen van een mondkapje verplicht.

De duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog het dramatische toneel van de bouw van een omvangrijke verdedigingslinie: De Atlantikwall. Veel sporen van deze verdedigingslinie, die de Duitse bezetter bouwde langs de hele West-Europese kust, zijn nog aanwezig in het duinlandschap. Nog steeds vertellen de sporen de indrukwekkende verhalen van toen. De tentoonstelling 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' neemt je mee aan de hand van vijf personages die hun verhaal vertellen over de Tweede Wereldoorlog in het gebied wat nu bekend staat als Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Openingstijden:

De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 20 juni 2020 in bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12 in Overveen.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties van regio Noord ook op maandag geopend. In het bezoekerscentrum zijn veiligheidsmaatregelen getroffen in verband met het coronavirus.