Dag van het Nationaal Park

22 mei 2020

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, en vanaf 22 mei kan je deelnemen aan de digitale activiteiten. Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’. Het organiseren van evenementen ter plekke is moeilijk zoals bekend, maar iedereen kan dit jaar de bijzondere natuur van Nationaal Park Zuid-Kennemerland nog steeds beleven – vanuit huis! Zo is er tijdens de Dag van het Nationaal Park online van alles te beleven:

Nationale Parken quiz

Tijdens de Dag van het Nationaal Park kan iedereen kennismaken met de bijzondere en unieke natuur van de Nationale Parken. Onder het mom van “wat weet jij van de Nationale Parken’ is er een speciale natuurquiz, die vanaf 22 mei beschikbaar is. Zo kan iedereen vanuit huis de Nationale Parken beleven, en ook nog eens de leukste dingen leren over deze bijzondere natuurgebieden. Onder de beste 10 quizdeelnemers verloten we een prijs.

Digitale excursies door de Nationale Parken van Nederland

Om Nederland beter bekend te maken met de Nationale Parken en tóch de bijzondere natuur te laten beleven, kan iedereen deelnemen aan digitale excursies door de Nationale Parken. Ga vanaf 22 mei digitaal op pad met één van de Nationale Park gidsen of boswachters en geniet van het park en de natuur met een digitale natuurexcursie!