Panorama Kennemerland te zien!

26 februari 2013

In het Bezoekerscengtrum De Zandwaaier, zijn zes schilderijen te zien die samen een 360 graden panorama vormen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Tijdens het Zomerfestival 2012 schilderden zes kunstenaars vanaf het dak van de watertgoren dit geweldige uitzicht.

 

 

Deze 6 schilderijen zijn gemaakt door Hanneke Bos (Vogelenzang), Kees Straathof (Vogelenzang), Mona Meier (Zandvoort), Roel Smit (De Zilk), Nelleke de Blaauw (Haarlem), en Frank Stolk (Zandvoort) tijdens het Nationaal Park Zomerfestival 2012. De werken zijn uitgevoerd in diverse stijlen van impressionistisch, realistisch tot cartoonstijl. De werken vormen tezamen een panorama Kennemerland. Dit panorama geeft een beeld vanaf de watertoren in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De werken sluiten op elkaar aan. Door de verschillende stijlen van uitvoering geeft dit panaroma Kennemerland een nog niet eerder vertoonde unieke weergave van de omgeving.

De kunstenaars hebben hun werk geschonken aan het Nationaal Park. Het panorama is te koop, en de opbrengst hiervan komt ten goede aan Het Nationaal Park.

 

Bent u geïnteresseerd in het panorama? Vraag meer informatie aan via Corine Emmelkamp: c.emmelkamp@ivn.nl (coördinator communicatie & educatie Nationaal Park Zuid-Kennemerland).