Het Eneco Luchterduinen Fonds

21 januari 2021

We zijn geselecteerd door het Eneco Luchterduinen Fonds voor de ontwikkeling van een nieuwe kleuterspeurtocht 'Spinnetje Spikkel'. Breng voor 12 februari je stem uit en help ons deze speurtocht te ontwikkelen voor onze jonge natuurliefhebbers!

'Spannende speurtocht voor kleuters in de Kennemerduinen'

'We vinden het belangrijk om kinderen vertrouwd te laten raken met de natuur en de dieren in de duinen. Daarom ontwikkelen we bij Stichting Bezoekerscentrum De Kennemerduinen een nieuwe belevingsspeurtocht. Daarbij gaan kleuters dwars door de duinen op zoek naar een huisje voor Spinnetje Spikkel.' Aldus Astrid Hoenderdos, medewerker Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

'Tijdens de speurtocht leren ze veel over de habitat en broedplekken van andere dieren in het duin. Ze kijken actief mee of het huisje van dat dier geschikt is voor Spinnetje Spikkel. Door de prikkelende opdrachtjes leren de kinderen goed kijken, voelen, ruiken en luisteren in de natuur.’

Stemmen is vanaf vandaag mogelijk en kan tot 12 februari via deze link: https://www.eneco.nl/campagnes/luchterduinen-fonds/bezoekerscentrum-kennemerduinen/ 

!Vergeet niet de link in je mail te bevestigen!

Het Eneco Luchterduinen Fonds helpt mee aan het verduurzamen van het kustgebied van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk. Het fonds wil de kustbeleving voor bewoners en toeristen op een duurzame manier versterken. Daarom wordt er iedere twee jaar een verkiezing georganiseerd voor duurzame projecten van bewoners en ondernemers uit de buurt. De winnaars ontvangen een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds op basis van de fondscriteria.