Meer excursies

18
dec
Fietsen en struinen door stuivende duinen

Fietsen en struinen door stuivende duinen

Zet je kraag omhoog en meld je aan voor deze spectaculaire duintocht! De wind raast door de windsleuven waar het kalkrijke stuivende zand zorgt voor een grote diversiteit aan duinbloemen, insecten en vogels.

Tijdens de tocht ervaar je zelf hoe het is om als Groene Specht, Boomleeuwerik of Roodborsttappuit te leven op een plek waar het zand je dagelijks om de oren stuift. Je wandelt langs windsleuven en prachtig bloeiende duinvalleien en je ontdekt de karakteristieke planten en kruiden die hier dankzij het stuivende zand groeien.

We verzamelen met de fiets bij Ingang Duin en Kruidberg. Kom op je eigen fiets of huur bij station Santpoort Noord een OV-fiets en fiets samen met de boswachter naar de strandopgang waar de windsleuven en duinvalleien zich bevinden. Dit is zo’n 5 kilometer fietsen en onderweg stoppen we voor uitleg en vragen over het beheer van het gebied.

Meld je snel aan voor de ontdekkingstocht en bekijk met eigen ogen hoe het stuivende zand dit unieke duingebied vormgeeft.

Goed om te weten:

  • Kom op je eigen fiets of huur een (OV-)fiets
  • Doe stevige wandelschoenen aan
  • Deze tocht is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die flink kunnen fietsen en lopen
  • Neem zelf wat drinkwater mee
  • Controleer jezelf altijd op teken na een tocht in de natuur

Reserveren kan via deze de website van Natuurmonumenten: klik hier

Zaterdag 18 december
van 12:00 tot 14:30 uur
Adres: Duin en Kruidbergerweg 74,
Verzamelpunt: parkeerplaats natuurgebied Duin en Kruidberg, ingang thv Duin- en Kruidbergerweg 74 LET OP: kom op de fiets!
Volwassenen
Aantal plekken beschikbaar: 15
Georganiseerd door: Natuurmonumenten
Reserveren alleen via de website van Natuurmonumenten via de link op deze pagina