Meer excursies

9
sep
Superfoods uit het bos - zomer

Superfoods uit het bos - zomer

Wandel met een herborist door het park- en duinbos van Duin en Kruidberg leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Landgoed Duin en Kruidberg is een uniek gebied waarin parkbos en duinbos elkaar afwisselen en waar veel planten te vinden zijn die je kunnen helpen om jouw gezondheid te verbeteren. Wandel mee met herborist Corina Busman door Duin en Kruidberg en leer hoe jij zelf superfoods uit de natuur kunt halen.

Ruiken en proeven

Tijdens de inspirerende wandeling leer je hoe je de krachten van de plant kunt gebruiken voor een natuurlijke leefstijl en hoe je verschillende zintuigen in kunt zetten bij het zoeken van eetbaar opkomend lentegroen. Corina laat je op verschillende manieren proeven en beleven en geeft praktische tips over hoe je ze kunt verwerken in je voeding. Alles met als doel om je weerstand te verhogen en je gezondheid te verbeteren.

Zelf doen

In de workshop ga je ook aan de slag met het maken van een siroop op basis van duindoorn.

Ruik, voel, proef en beleef de natuur op een nieuwe, verrassende manier! Na afloop van de workshop kun je met de opgedane kennis in je eigen omgeving aan de slag voor een gezonde en bewuste levensstijl. 

Reserveren kan via deze link

Donderdag 9 september
van 10:00 tot 12:00 uur
Adres: Duin en Kruidbergerweg thv 74, 2071 LE Santpoort-Noord
Verzamelpunt: Informatiepaneel bij de ingang van natuurgebied Duin en Kruidberg, parkeerplaats Natuurmonumenten (dus niet bij het hotel)
Georganiseerd door: Natuurmonumenten
Reserveren kan via de site van Natuurmonumenten, klik op de link hierboven