Meer excursies

23
okt
Workshop struinen & tekenen (VOL)

Workshop struinen & tekenen (VOL)

Deze activiteit is vol. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. 

Lekker wandelen, tekenen en 'anders leren kijken' naar de natuur. In deze (ont)spannende creatieve workshop struinen we een stukje van de paden af in de Amsterdamse Waterleidingduinen, vanaf ingang de Oranjekom. Onderweg maken we schetsen en notities van wat we onderweg tegenkomen. Ik laat je zien hoe leuk het is om een schets- of dagboek van je wandelingen bij te houden, ook als je van jezelf vindt dat je niet kunt tekenen! En nog leuker; je leert werken vanuit je eigen thema’s en verhalen.

We laten ons inspireren door wat we onderweg tegenkomen; vreemd gegroeide bomen, rechte lijnen in het landschap, door de mens gemaakte elementen, dieren (we komen vast damherten tegen) en mooie bladeren. Welk verhaal hebben ze te vertellen? Tijdens het struinen maak je - na een korte inleiding tot het tekenen – kleine schetsjes, aantekeningen, foto’s en we struinen naar mooie natuurvondsten. Ik laat je zien hoe je al deze indrukken en vondsten kunt verwerken in je schetsboek tot een grotere (als je wil abstracte) tekening. Misschien schrijf jij vandaag zelfs wel een verhaal!

Ik zorg voor enkele basistekenmaterialen en iets lekkers voor onderweg. Het is het leukst om zelf een schetsboek en wat tekenmaterialen mee te nemen, zodat je thuis verder kunt werken. Na inschrijving ontvang je suggesties voor geschikte (niet dure!) schetsboeken en materialen. Neem verder mee: klein kannetje heet water, een entreekaart (€1,50) voor de duinen en een plastic zak of kleedje om op te zitten.

We starten om 9.00 uur, de workshop duurt 2 a 3 uur. We gaan van de paden af en soms over oneffen terrein. Trek dus goede wandelschoenen aan en warme kleding in laagjes. Als het regent, gaat deze workshop door. We wandelen dan naar een van de schuilhutten om te tekenen.

Zaterdag 23 oktober
van 09:00 tot 12:00 uur
Verzamelpunt: Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang de Oase / Oranjekom - bij de watertap (na de entree, rechts)
Vanaf 16 jaar, geschikt voor beginners (ook als je geen ervaring
Aantal plekken beschikbaar: 10
Georganiseerd door: Struinkunst
Volwassenen: 28,00
https://struinkunst.nl/shop/struinworkshop-ivn-beleefweek/