Meer excursies

23
okt
Woodland DeJong&DeWitte

Woodland  DeJong&DeWitte

In de beeldende en muzikale voorstelling 'WoodLand' nemen DeJong&DeWitte hun publiek met een iPod in de hand mee door het bos. Daar word je met audio, filmbeeld en live performance ingewijd in de geheimen van het bomenbestaan, en krijg je de ruimte om even echt stil te staan bij hun levensprocessen en drijfveren.

In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen. Dingen die we niet met het blote oog kunnen waarnemen: Bomen communiceren met elkaar. Ze zorgen niet alleen liefdevol voor hun nageslacht, maar ook voor hun oude en zieke buren. Ze voelen en berekenen zwaartekracht, communiceren via bloesems aan hun takken, hebben een geheime geurtaal en hun sporen leggen ondergronds soms wel honderden kilometers af. Maar er is ook een donkere kant: Sommige wilde boomsoorten hacken het systeem van anderen, of spreiden vergif om dichtbij staande rivalen te saboteren, aldus boomkundige Peter Wohlleben in zijn boek ‘Het verborgen leven van bomen’, die er jarenlange observaties aan wijdde en dat wetenschappelijk wist te onderbouwen.

’WoodLand’ is een voorstelling met het bos in de hoofdrol. In uiterste traagheid, onzichtbaar voor onze zintuigen, speelt zich in het bos een tragedie af. Een koningsdrama, even duister als Shakespeares zwartste stuk. Want ook bomen kennen grote drama’s. Ze hebben een binnenwereld even levendig als die van ons. Sommige boomsoorten hacken de systemen van anderen, of spreiden vergif om rivalen te saboteren. Via geursporen en een enorm netwerk van schimmels waarschuwen ze hun bondgenoten voor indringers, over afstanden van soms wel honderden kilometers. Welkom in WoodLand, waar we vertragen om die eeuwenoude verhalen te ontdekken. Kunnen we horen wat de bomen ons te zeggen hebben?
 

Zaterdag 23 oktober
van 13:00 tot 14:00 uur
Adres: Hoge Duin en Daalseweg 2, 2061 AG Bloemendaal
Verzamelpunt: Caprera
Volwassenen
Georganiseerd door: Caprera
Volwassenen: 18,50
https://caprera.nu/agenda/