Open Monumentendag 11 & 12 september

07 september 2021

Aankomend weekend (11 & 12 september) is de landelijke Open Monumentendag. Tijdens deze dagen stellen duizenden monumenten hun deuren open voor publiek. De Watertoren van PWN en de Modelboerderij op buitenplaats Elswout doen ook mee.

Beklim de watertoren

Het hele weekend kun je op verschillende tijdslots de tentoonstelling Duinen vertellen oorlogsverhalen in de Watertoren bezoeken en onder begeleiding van een gids de watertoren beklimmen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar en reserveren is verplicht. Bestel hier je tickets.

Bezoek de modelboerderij op buitenplaats Elswout

Elswout telt vele monumenten waaronder de Modelboerderij. Tijdens Open Monumentendag op zondag 12 september stelt Staatsbosbeheer in samenwerking met Comité Bloemendaal de boerderij uit 1884 open voor publiek. Samen met de boswachter vinden er vijf rondleidingen plaats in en rond de boerderij. Aan de hand van de verhalen van de familie die de boerderij jaren draaiende gehouden heeft, neemt de boswachter je mee terug in de tijd van melkflessen, ijskasten en het roodbond vee. De excursies zijn gratis maar aanmelden is verplicht via www.staatsbosbeheer.nl. Naast deze excursies geven onze gidsen twee keer per maand de excursie Ontdek Buitenplaats Elswout, ook deze zijn te vinden op de website.