Help jij zaterdag 6 november mee de dennenzaailingen te verwijderen in het Nationaal Park?

19 oktober 2021

Op zaterdag 6 november gaan we tijdens de landelijke Natuurwerkdag dennenzaailingen verwijderen in het Nationaal Park, om zo het duingebied gevarieerd te houden. Hierbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Help je mee?

In de Kennemerduinen zijn in de eerste helft van de vorige eeuw veel dennenbosjes aangeplant, onder andere om verstuiving tegen te gaan. Deze dennenbosjes, vooral bovenop de duintoppen, zijn karakteristiek voor dit gebied. Om te voorkomen dat het hele duingebied vol met bos komt te staan, moeten de zaailingen van tijd tot tijd verwijderd worden. En daar vragen we jouw hulp bij.

Wat gaan we doen?

Op de locatie gaan we aan de slag met zaag en steekschop om de zaailingen van de dennen te verwijderen. Waar een dennenbos groeit is vaak weinig kans voor ondergroei, en maakt dat een gebied soortenarm is en niet meer in beweging.

Kom op de fiets

De locatie is het best per fiets bereikbaar, wandelen is te ver en het terrein is niet toegankelijk voor auto’s. Wil je meehelpen? Kom dan zaterdag 6 november voor 10.00 uur met je fiets naar parkeerplaats ingang Koevlak bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. We vertrekken om 10.00 uur en de werkdag duurt tot 15.00 uur. Kinderen zijn welkom, mits onder begeleiding van een volwassene.

Kijk op de website van de natuurwerkdag voor meer informatie. Via deze website kun je je aanmelden voor de Natuurwerkdag.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 10.00 uur - 15.00 uur
Verzamelplek: Tot 10.00 uur verzamelen op de parkeerplaats ingang Koevlak bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, zagen
Er is werk voor: Maximaal 22 personen en 4 kinderen tot 12 jaar onder begeleiding
Lunch zelf meenemen: Koffie & thee aanwezig