Nieuwe Speurtocht: Spinnetje spikkel zoekt een huisje

15 december 2021

Spinnetje Spikkel is een nieuwe speurtocht door de duinen, met rugzakje en boekje, ontwikkeld voor kleuters van 4 t/m 6 jaar. In de rugzak vind je het boekje met daarin de route en de opdrachtjes beschreven en de benodigdheden om de opdrachtjes uit te voeren.

Spinnetje Spikkel is een vrolijke belevingsspeurtocht, waarmee de kinderen vertrouwd raken met de natuur en de dieren die in de duinen leven. Er komen zintuigelijke ervaringen aan bod, zoals kijken, voelen, ruiken en horen.

Tijdens de speurtocht gaan de kinderen langs diverse holletjes/nestjes van andere dieren en ontdekken hoe deze dieren leven en wonen in de duinen. Ze onderzoeken of het huisje van het dier ook geschikt is voor spinnetje Spikkel. Bij de laatste opdracht maken de kinderen een webje voor Spinnetje Spikkel. Zo heeft ze eindelijk een goed plekje om te wonen.

De speurtochten die we bij het bezoekerscentrum verhuren, hebben als doel kinderen meer oog te laten krijgen voor de natuur en leren hoe waardevol de natuur is. Doordat kinderen leren over de dieren en planten die in het duin leven, geven we hen bepaalde natuurwaarden mee. Ook laten we kinderen zelf ontdekken hoe mooi de natuur is. Deze waardering is voor alle natuur in hun omgeving van groot belang. Deze kleine mensen zijn de natuurbeschermers van morgen! Daarom is het belangrijk om vroeg te beginnen met het meegeven van de waarde van het bos, de duinen, het strand en de zee. Respect voor de natuur nu en in de toekomst.