'Walvissen in de wind' en meer fantastische uitvindingen uit de natuur

Gekkopleisters, natuurverf, walvissenwindmolens en haaienpakken... De natuur heeft al tot veel inspiratie geleid bij uitvinders, kunstenaars, architecten en onderzoekers. In dit prikkelende boek voor kinderen vanaf 8 jaar vind je voorbeelden van dieren en planten die met hun fantastische eigenschappen uitvinders op nieuwe ideeën hebben gebracht. En we kunnen nog zóveel meer leren van de natuur!

Het verhaal van uitvindingen uit de natuur begint vijfhonderd jaar geleden, bij Leonardo Da Vinci. Leonardo hield erg van tekenen, schrijven en van de natuur. Door urenlang in de natuur te zijn en goed te kijken naar alles om zich heen, kreeg hij nieuwe ideeën. Hij bestudeerde vogels en vissen, om erachter te komen wat het verschil is tussen lucht en water. Die kennis gebruikte hij daarna om geweldige bouwtekeningen van vliegmachines te maken. Hij was de eerste mens die dat deed.

 

In dit boek lees je over allerlei uitvindingen, met de natuur als inspiratie. Wij mensen zouden maar wat graag willen vliegen als vogels, zwemmen als haaien of samenwerken als mieren. Wie weet krijg jij na het lezen van dit boek ook een paar superideeën, net als Leonardo da Vinci. Kijk maar eens goed naar de natuur om je heen …

Uitvinders en uitvindingen: 15 inspirerende voorbeelden uit de natuur

Voor kinderen vanaf 8 jaar

Leer de natuur als inspiratiebron te gebruiken

Met tips voor ouders en leerkrachten

Met grappige en informatieve illustraties van Wendy Panders

“Walvissen in de Wind is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar eigenlijk is het voor iedereen leuk om te lezen" zegt Elvira Werkman. "Ook voor honderdjarigen is het nog de moeite waard."

Het boek is te koop bij Bezoekerscentrum De Kennemedruinen voor €16,95