Crowdfunding folly’s Elswout

20 januari 2022

Vlak voor de kerstdagen is Staatsbosbeheer met een crowdfunding gestart voor het herstel van de folly’s op Buitenplaats Elswout. Folly’s zijn gekkigheidjes of bouwwerkjes die sterk tot de verbeelding spreken.

Mede door de folly’s is Buitenplaats Elswout één van de best bewaarde buitenplaatsen van Nederland. Daar is Staatsbosbeheer trots op!

Update crowdfunding

Inmiddels is er een kleine maand voorbij en is er meer dan €4.000 euro aan donaties binnen gekomen. We zijn heel blij te merken dat bezoekers van Elswout de folly’s waarderen en het herstel willen steunen.

In totaal is voor het herstel van de negen folly’s €64.000 nodig waarvoor Staatsbosbeheer zelf de financiering moet regelen. Via de crowdfunding, andere acties en met behulp van bedrijven en fondsen hoopt Staatsbosbeheer dit bedrag in te zamelen.

Herstel

Het herstel van de folly's zal gefasseerd plaatsvinden. Wanneer er zo'n €30.000 is ingezameld, kunnen de eerste drie folly’s worden opgeknapt. Dit zijn de Fazanterie, de Glazen Koepel en Ka-Buur. Daarna volgen de andere zes folly’s die de buitenplaats herbergt.

Doe mee en doneer

Wil je ook blijven genieten van de mooie folly’s op Buitenplaats Elswout en een steentje bijdragen aan de restauratie? Doe mee en doneer. Kijk hier voor meer informatie over het project.