Laatste werkzaamheden parkeerplaats Duin en Kruidberg

03 mei 2022

Natuurmonumenten werkt aan een goede ontvangst voor bezoekers van Duin en Kruidberg. Parkeerplaats Duin en Kruidberg is begin dit jaar flink opgeknapt. Door verharding en een indeling met vakken kan er nu netter geparkeerd worden. Maar het werk is nog niet helemaal af. Vanaf 9 mei vinden de laatste werkzaamheden plaats. Deze duren zo'n twee weken. Tijdens de werkzaamheden is de parkeerplaats van 9 tot 21 mei beperkt bruikbaar.

Aan de uiteinden van de parkeervakken komen nog randjes die verhinderen dat er te ver door gereden wordt. Dat kon eerder nog niet, omdat daar boomstammen liggen waar hazelwormen en andere dieren onder konden liggen slapen. Nu het voorjaar is, zijn alle dieren actief en kunnen de aanpassingen gedaan worden. Ook wordt de bocht waar je de parkeerplaats op rijdt nog aangepast; er wordt een minder scherpe bocht gemaakt.

De werkzaamheden beginnen 9 mei en zullen ongeveer twee weken duren. De parkeerplaats wordt niet afgesloten en is deels bruikbaar voor auto’s van bezoekers. Voor het weekend van 21 mei verwacht de aannemer helemaal klaar te zijn. Fietsers kunnen gewoon gebruik maken van de fietsenstalling. Hou rekening met het werk en het werkverkeer.

Wandeltips en gratis routeapp

Zin in een korte wandeling en even lekker de duinen in je benen voelen? Neem dan de groene route over de Koepelberg. Als je voor een langere wandeling gaat, is de blauwe route naar zee en terug een aanrader. Door het bos, open duin, langs de stuivende duinen tot aan zee. Misschien kom je de wilde runderen of paarden tegen, die meehelpen het gebied zo mooi te houden. Beide routes staan in de app Natuurroutes, die gratis is voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden kunnen de routeapp drie keer gratis uitproberen.