Meer excursies

20
okt
Proef de Herfst Fietstocht

Proef de Herfst Fietstocht

Fiets zelfstandig met een route-app door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en proef onderweg allemaal spannende dingen!

Net als de Gaai zijn eten zoekt ga je op een avontuurlijke voedseltocht. Je komt langs eeuwenoude herbergen, uitspanningen en moderne pleisterplaatsen met veel aandacht voor streekproducten. Daar drink je bijvoorbeeld thee van duinkruiden, lik je aan een ijsje van duindoornbes of eet je een patatje van duinpiepers.

Onderweg zie je zelf hoe de boeren, tuinders, molenaars, verzamelaars, moestuiniers en landgoedeigenaren door de tijd heen voor ons voedsel zorgden en dit nog steeds doen. Je hoort boeiende verhalen over de lokale voedselgeschiedenis en soms geven de mensen die zich hiermee bezig houden zelfs een demonstratie. De fietsroute is te volgen via een app die je download en je krijgt verhalen, iets lekkers en leuke kortingen!

Breng je eigen fiets mee of reserveer een huurfiets bij Rent a Bike Haarlem, het bezoekerscentrum aan de Zeeweg of op Camping de Lakens in Bloemendaal aan Zee. (huurprijs niet inbegrepen)

Aanmelden

Deelnemen aan deze fietstocht? Meld je aan bij Feed the Nomads!.

Donderdag 20 oktober
Tussen 10.00 en 17.00 uur
Verzamelpunt: Starten kan bij alle ingangen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Van 0 tot 100+, als je maar kunt fietsen
Georganiseerd door: Feed the Nomads! Local Food Culture
Volwassenen: 7,50
Kinderen: 4,50
www.feedthenomads.com