DuinTuinen op School

Spelen in het groen is gezond voor kinderen. Het schoolplein is daar een ideale plek voor. En het biedt de kans om op een speelse manier te leren over de natuur. Nationaal Park Zuid-Kennemerland wil op vijf scholen in de omgeving van het Nationaal Park verharde schoolpleinen veranderen in groene DuinTuinen.

Veel verharde schoolpleinen

Vanuit Nationaal Park Zuid-Kennemerland stimuleren we particulieren om hun eigen tuin meer natuurlijk en klimaatvriendelijk in te richten. Dit doen we met de campagne Duintuinen. Deze campagne is in 2022 gestart en heel positief ontvangen door bewoners. In Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal en Velsen hebben veel scholen een betegeld schoolplein zonder groen. De scholen hebben ook vaak een plat dak met regenpijpen die het regenwater rechtstreeks afvoeren naar het riool. Dit kan veel beter en leuker.

Vergroening van de schoolpleinen

In dit project gaan we vijf scholen in Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal en Velsen een groen duintuinenschoolplein geven. Verharding wordt verwijderd, inheemse planten worden aangeplant, regenwater wordt afgekoppeld en speeltoestellen van natuurlijke materialen worden geplaatst. Daarna hebben de kinderen een heerlijke groene plek waar ze kunnen spelen en leren!

Projecteigenaar: Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Locatie: Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal en Velsen

Kosten: 20.000 euro per locatie (5 locaties)