Schoolprogramma's bovenbouw

 

Praktische informatie en reserveren

Wij bieden diverse schoolprogramma's onder leiding van een gids aan. Een excursie met gids kost 50,- per klas Bij iedere excursie hoort een voorbereidende les en verwerking na afloop. Deze vindt u in de handleidingen.

Reserveer een schoolprogramma op deze webpagina.

Kijk hier voor uitleg over het reserveringssysteem van de NME wijzer, een website met al het natuureducatie aanbod in onze regio.

 

  • Planten in de duinen (groep 6,7 en 8)

In de duinen vind je heel veel verschillende landschappen zoals bos, struweel (struikgewas), open duin en duinmeren. In ieder landschap vind je andere planten, struiken en bomen. Ontdek met de klas, onder leiding van de gids, waarom er zoveel verschillende planten in de duinen voorkomen.

Handleiding 'Planten in de duinen' voor leerkrachten

 

  • Strandjutters van Kennemerland (groep 7 en 8)

Het lesprogramma ‘Strandjutters van Kennemerland’ is ontwikkeld om de leerlingen op locatie de natuur te laten onderzoeken. De excursie van het lesprogramma wordt op het strand gegeven, waar veel metingen gedaan kunnen worden. Onder leiding van een ervaren gids krijgt uw klas de kans om het strand- en zeeleven op een unieke manier te onderzoeken.

Handleiding 'Strandjutters van Kennemerland' voor leerkrachten
 

  • Word woordvoerder van Buitenplaats Elswout (groep 7 en 8) (NIEUW)

Duik in de rijke historie van Buitenplaats Elswout, een plek vol verhalen.
Na een voorbereidende les, door de leerkracht of onze schoolgids, bezoekt de klas Buitenplaats Elswout. Terwijl de kinderen o.b.v. een gids langs de bijzondere bruggen en gebouwen lopen voeren zij diverse opdrachten uit. Na afloop geven zij op school een presentatie.
Handleiding 'Woordvoerders van Elswout' voor leerkrachten.
Download de flyer met beknopte informatie
Kijk voor andere voorbeelden van dit programma op www.woordvoerdersvandenatuur.nl

 

  • Ga je mee op pad met de boswachter? (groep 5,7 en 8)

Wanneer je met de boswachter van PWN naar buiten gaat is er altijd iets te zien en beleven. Omdat ieder seizoen anders is zal iedere wandeling weer anders zijn. In overleg is het mogelijk om specifieke thema’s zoals cultuurhistorie, planten, zoogdieren en grazers te behandelen. Neem hiervoor contact op met het bezoekerscentrum.

Handleiding 'Op pad met de boswachter' voor leerkrachten

 

  • Op de fiets met de boswachter (groep 6,7 en 8)

Elk seizoen is anders en samen met de PWN- boswachter is er altijd iets nieuws te ontdekken. De leerlingen gaan samen naar de duinen rondom het Wed. Tijdens de interactieve excursie komen ze meer te weten over planten dieren, seizoenen en duinlandschappen. En natuurlijk geeft de boswachter af en toe een inkijkje in zijn dagelijks werk. In overleg is het mogelijk om een specifiek thema te behandelen. Neem hiervoor contact op met het bezoekerscentrum.

Handleiding 'Fietsen met de boswachter' voor leerkrachten.

 

Particulieren

Deze excursies zjn ontwikkeld voor schoolklassen. Heeft u als particulier interesse in een excursie, een speurtocht of andere mogelijkheden voor kinderfeestjes, kijk dan op deze pagina of neem contact op met Bezoekerscentrum de Kennemerduinen.