Nationaal Park Zuid-Kennemerland onthult één van de vaste verrekijkers

15 maart 2016

Voorzitter Aaltje Emmens en Karin de Backer (Eneco Luchterduinen Fonds) onthulden op 11 maart 2016 op de Hazenberg één van de twee vaste verrekijkers die Nationaal Park Zuid-Kennemerland met financiële steun van het Eneco Luchterduinen Fonds kon aanschaffen. De andere kijker is geplaatst op de Starrenberg.

 

Bij de onthulling waren o.a. vertegenwoordigers aanwezig van het Overlegorgaan NP Zuid-Kenenmerland, bezoekerscentrum De Kennemerduinen, boswachters PWN als ook de nieuwe secretaris. De aanwezigen genoten van het prachtige uitzicht, het mooie weer en een heerlijke lunch en wierpen natuurlijk een blik door de nieuwe kijker.

Het Eneco Luchterduinen Fonds helpt mee aan het verduurzamen van het kustgebied van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk en wil daarmee de bewoners en toeristen in dat gebied betrekken bij de beleving van de kust. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft op initiatief van PWN een aanvraag ingediend voor een tweetal vaste kijkers op de uitzichtpunten De Hazenberg en De Starrenberg, die door het Eneco Luchterduinen Fonds zijn gehonoreerd. Met deze verrekijker kunnen de bezoekers op elk tijdstip van de dag en in elk seizoen op twee markante uitzichtpunten met 360° vrij uitzicht het nationaal park zien en ontdekken.