Raad van Kinderen bezoekt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en denkt mee over de natuur

15 april 2016

De Raad van Kinderen, bestaande uit 30 leerlingen van de Paradijsvogel school uit Den Haag, brachten een werkbezoek aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken hebben zij gewerkt aan een aantal dilemma’s gericht op de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat Nederland trots is op de prachtige natuur. Ter inspiratie en voorbereiding op hun advies gingen ze onder leiding van boswachter Walter de natuur beleven in het nationaal park.

 

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Kinderen leren meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. Ze onderzoeken strategische dilemma’s van bedrijven en organisaties. Zij geven ideeën over mogelijke oplossingen. Bedrijven en organisaties gaan met deze adviezen aan de slag.

 

De leerlingen van de Paradijsvogel school werden ontvangen in Bezoekerscentrum de Kennemerduinen, waar ze een toelichting kregen over de duurzame bouw van het bezoekerscentrum, kregen een uitleg over het Wisenten programma van PWN en mochten daarna met de boswachter op pad om met eigen ogen de natuur te beleven. Daarna leefden zich uit in het ‘duindierenspel’.

 

Tijdens de rondleiding in het nationaal park viel het een van de kinderen op dat er stalen prullenbakken stonden in plaats van houten. In de uitleg van de boswachter over de duurzaamheid van het materiaal en de bescherming tegen vandalisme konden zij zich wel vinden. De kinderen hebben met dit bezoek een mooie natuurbeleving meegekregen en kunnen zij het Ministerie van Economische Zaken goed adviseren over hun vraagstukken.

 

Boswachter Walter heeft selfies gemaakt met de Raad van Kinderen en hun begeleiders. Bekijk ze op Instagram/boswachterwalter.