Nationaal Park Zuid Kennemerland

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is weer open

Vanaf 26 januari ben je weer welkom bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen en het Duin café. Het is verplicht om bij beide locaties anderhalve meter afstand te houden, een mondkapje te dragen en een QR code te laten zien. De QR code geldt ook als je buiten op het terras gaat zitten.

De excursies gaan weer van start vanaf 29 januari. Hou de website in de gaten en boek een toffe excursie met één van onze natuurgidsen.

 

Nieuwe tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’

Wat we van slimme natuur kunnen leren: de kunst van het afkijken.

In onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’ nemen we je mee in de wondere wereld van Biomimicry. Aan de hand van mooie, interessante en onverwachte voorbeelden laten we je zien hoe bepaalde oplossingen en uitvindingen tot stand zijn gekomen met de natuur als bron en inspiratie. Lees meer...

De tentoonstelling is nu te zien in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. 

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is vernieuwd

Kom langs en laat je verrassen door de geheel vernieuwde winkel en tentoonstelling. Onze openingstijden zijn weer als vanouds: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur en alle maandagen tijdens de schoolvakanties van regio Noord.

Het Duincafé is iedere dag geopend vanaf 9 uur en heeft een geheel vernieuwd terras en vernieuwde menukaart. 

Ook zijn er speurtochten voor kinderen en leuke excursies en activiteiten. Bekijk hier het complete activiteitenoverzicht. 

Zwerfafval bingokaart

Download en print de bingokaart. Streep wat je gevonden hebt af op de bingokaart, wie het eerst BINGO heeft, heeft gewonnen! En natuurlijk laat je het afval wat je vindt niet liggen, maar ruim je het op. Neem daarvoor een vuilniszak en handschoenen, of een knijpstok mee. Maak van je ommetje een opruim-ommetje. Lees meer...

Ontdekken

Verwondering in een oase van rust. Een natuurgebied waar planten, dieren en mensen zich welkom voelen. Via de binnenduinrand, natte duinvalleien, weelderige buitenplaatsen en stuivende duinen vormt Nationaal Park Zuid-Kennemerland de verbinding tussen stad en strand. Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden.  Het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten. Klik op de kaart en kom je verwonderen! Je bent dagelijks welkom tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Kaart

Vlieg mee over de zeereep

Beleef de natuur van Nationaal Park Zuid-Kennemerland vanuit je luie stoel. Het duinlandschap met haar stuivende duinen, beboste duintoppen en duinmeren strekt zich voor je uit. Unieke natuur, zowel het bewonderen als het beschermen waard!

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Start je bezoek aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg. Hier vind je onze informatiebalie en winkel, een gratis tentoonstelling en het Duincafé. Je kunt er terecht voor informatie over excursies, wandelingen en fietsroutes.

 Bezoekerscentrum De Kennemerduinen