Tentoonstelling

Leer meer over de natuur in het Nationaal Park in het bezoekerscentrum. Hier is een vaste tentoonstelling over de verschillende duinzones, planten en dieren die je in het duingebied kunt vinden. Ook vind je er actuele informatie over projecten in het park, zoals de drie natuurbruggen of archeologische vindplaatsen.

Sinds 2018 is er regelmatig een nieuwe wisseltentoonstelling in het bezoekerscentrum. 'Door de ogen van de wolf', over de terugkeer van de wolf in Nederland, duurde tot september 2019. Daarna verhuisde de tentoonstelling naar PWN bezoekerscentrum De Hoep in Castricum.

Van 12 oktober 2019 tot en met 13 april 2020 was de tentoonstelling, 'In het oog, in het hart' te zien. Dit is een fototentoonstelling met foto's van PWN boswachter Ruud Maaskant. Hij heeft de afgelopen jaren prachtige en bijzondere foto's gemaakt van het Nationaal Park.

In juni 2020 opende het bezoekerscentrum een tentoonstelling over de sporen van WOII in de natuur: 'Duinen vertellen oorlogsverhalen'. Deze tentoonstelling loopt tot de lente van 2021.

Vanaf Pasen 2021 gaat het bezoekerscentrum tijdelijk dicht vanwege de bouw van een nieuwe vaste tentoonstelling. De balie en de winkel blijven wel open maar krijgen tijdelijk een andere plek in het gebouw.

Winkel

Het bezoekerscentrum heeft ook een duurzame winkel. Je vindt er originele cadeaus, ansichtkaarten, knuffels en handige items voor tijdens jouw bezoek aan het Nationaal Park, zoals tekenverwijderaars en wandelkaarten, momenteel met verbouwingsuitverkoop tot 50%!