Route naar het bezoekerscentrum

Met de auto naar het bezoekerscentrum

Het adres is Zeeweg 12, Overveen en de borden 'Bezoekerscentrum De Kennemerduinen' volgen.

Vanuit Heemstede: kies de richting Alkmaar over de Westelijke Randweg N208. Neem afslag Overveen, in Overveen het spoor over, neem vervolgens de 3e afslag op de rotonde (Militairenweg) en rijd bij de volgende rotonde rechtdoor (Zeeweg) richting Bloemendaal aan Zee. Na 200 meter ga je rechtsaf naar parkeerterrein Koevlak. Als je vanaf het parkeerterrein richting duin loopt dan zie je aan je linkerhand het bezoekerscentrum.

Vanuit Haarlem en Alkmaar: neem op de Westelijke Randweg (N208) bij de kunstijsbaan de afslag Bloemendaal. Dit is de Kleverlaan. Ga over de spoorwegovergang rechtdoor en aan het einde linksaf de Bloemendaalseweg op. Sla bij de rotonde rechtsaf (Militairenweg, later Zeeweg N200). Bij de volgende rotonde rechtdoor. Na 200 meter ga je rechtsaf naar parkeerterrein Koevlak. Als je vanaf het parkeerterrein richting duin loopt dan zie je aan je linkerhand het bezoekerscentrum.

Parkeren

Op parkeerterrein Koevlak bij het bezoekerscentrum geld betaald parkeren. Het eerste half uur is gratis. Het dagtarief is gelijk aan het tarief voor 5,5 uur. Het maximumbedrag is € 9,- per dag. Je kunt betalen met pinpas of creditcard.

TIP: koop een parkeerjaarkaart van PWN voor € 115,-. Deze parkeerjaarkaart is geldig op de parkeerterreinen Koevlak, Parnassia en Bleek en Berg. De kaart is verkrijgbaar bij het PWN-parkeerhuisje bij de slagboom van parkeerterrein Parnassia en bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Je kan de kaart elk gewenst moment laten ingaan. Als je de duinen regelmatig bezoekt, ben je met een jaarkaart een stuk voordeliger uit.

Met de bus naar het bezoekerscentrum

Connexxion, lijn 81 vanaf NS-station Haarlem richting Zandvoort (of vanaf Zandvoort richting Haarlem). Halte: De Kennemerduinen op de Zeeweg. De halte bevindt zich enkel meters vanaf de ingang van parkeerplaats Koevlak, hierachter ligt het bezoekerscentrum. Zie ook www.9292ov.nl.

Met de trein naar het bezoekerscentrum

Ga naar www.ns.nl. Vanaf NS-station Overveen is het ongeveer 15 minuten lopen. Loop vanaf het station linksaf de Tetterodeweg op, bij de 2e weg rechtsaf de Kweekduinweg op. Steek de Militairenweg over en ga dan linksaf. De Militairenweg gaat bij de rotonde over in de Zeeweg. Bij ingang Koevlak rechtsaf. Voorbij het parkeerterrein bevindt zich het bezoekerscentrum.

Download hier een kaartje met de route naar het bezoekerscentrum vanaf station Overveen.