Ontdek de natuurschatten van het Nationaal Park

Ontdek de natuurschatten Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland vind je bijzondere natuurschatten zoals de grote grazers, landgoederen, buitenplaatsen, vleermuizen, de parnassia, restanten uit de Tweede Wereldoorlog en meer. Al onze natuurschatten hebben we gebundeld in een schatkaart met leuke wandelroutes en informatieve weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat de Schotse Hooglanders ook wel de grasmaaiers van het Nationaal Park worden genoemd?

Download hier de gatis schatkaart. Weet jij alle natuurschatten van het Nationaal Park te vinden?

In het Nationaal Park zijn er leuke activiteiten rondom onze natuurschatten te beleven. Boek bijvoorbeeld een unieke wisent wandeling en ga samen met een boswachter op zoek naar deze Europese bizon. Of ga mee op vleermuisexcursie. Bekijk onze  activiteitenkalender en fiets- en wandelroutes  om de overige natuurschatten van het park te beleven.


 

 

Interviews over de natuurschatten van het Nationaal Park

Esther Boelen is freelance fotograaf. Voor Nationaal Park Zuid-Kennemerland ging zij op pad om de iconen van het park te ontdekken. Dit deed zij samen met personen die (vrijwillig) werkzaam zijn bij de terreinbeheerders van het park; PWN, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Lees hieronder de interviews.