Wat is de mysterieuze witte lijn op Zeeweg Duin en Kruidberg?

05 juli 2019

Veel mensen fietsen heerlijk over de Zeeweg in Duin en Kruidberg op hun tochtje door het duin, zeker nu sinds maart dit jaar het modderigste stuk bestraat is met klinkers. Deze week zijn de laatste kleine puntjes van het project afgerond en daarmee is eindelijk duidelijk waarvoor de mysterieuze witte stippellijn op het pad is.

De Zeeweg in Duin en Kruidberg is wandel- én fietspad. In de klinkerbestrating is een witte stippellijn gelegd. Veel mensen vragen zich af, wat die lijn nu betekent. Er zijn nu speciale tegels met een pictogram voor wandelen en fietsen gelegd. De lijn is gemaakt om fietsers en wandelaars meer attent op elkaar te maken. De tegels laten dit nu mooi zien.

De fietspaden in Duin en Kruidberg zijn recreatief wandel- én fietspad. Dat betekent, dat je het pad deelt. Op drukke momenten is er wel eens wat hinder van elkaar. Het is de bedoeling dat iedereen rekening met elkaar houdt en de lijn en tegels herinneren je daaraan.

Natuurmonumenten kon het fietspad dit jaar eindelijk laten verbeteren doordat de provincie via een subsidie ongeveer de helft meebetaalde. Het verbeteren van het pad was al heel lang een wens, omdat de oude verharding versleten was en niet meer goed te onderhouden was.

Natuurmonumenten heeft tegelijk op parkeerplaats Duin en Kruidberg parkeerplekken voor mindervaliden laten maken en de situatie is veiliger gemaakt door de kuilen aan te pakken en het anders in te richten. Om het veiliger en makkelijker te maken voor mindervaliden en mensen met een kinderwagen is er een klaphek geplaatst langs het fietspad direct naast het veerooster.

Tips voor een rondje duin wandelen of fietsen

Tips voor mooie wandelroutes in Duin en Kruidberg vind je hop www.natuurmonumenten.nl.
Fietsers kunnen een afwisselend rondje maken via ingang Heerenduinen door het duin naar ingang Duin en Kruidberg. Of lekker doortrappen op lange route door het hele Nationaal Park. Kijk daarvoor in de (gratis) NatuurRoute app!