Beleefweek

16 t/m 24 oktober 2021

Ontdek de verborgen natuurschatten van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Deze herfstvakantie (16 t/m 24 oktober) zijn er tijdens de Beleefweek voor jong en oud volop activiteiten
te beleven in en rondom het Nationaal Park! ‘Ontdek de verborgen natuurschatten’
tijdens een excursie met de boswachter, een meerdaagse wandeling met overnachting
bij onze gastheren, een bezoek aan de Ruïne van Brederode, de Duin en Bosdag, een theatervoorstelling op Caprera, een yogasessie bij zonsopkomst, of tijdens een van de andere activiteiten. Vier de herfst en ervaar wat Nationaal Park Zuid-Kennemerland zo bijzonder maakt.

Tentoonstelling in het geheel vernieuwde bezoekerscentrum

Spechten op de fiets

Wat we van slimme natuur kunnen leren: de kunst van het afkijken

“Hoewel het menselijk vernuft verschillende uitvindingen kan doen, zal het nooit een uitvinding kunnen ontwerpen die mooier, eenvoudiger, directer is dan de Natuur doet; omdat in haar uitvindingen niets ontbreekt en niets overbodig is.” – schreef de meest geniale uitvinder, onderzoeker en kunstenaar aller tijden Leonardo da Vinci al in 1508.

In de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Spechten op de fiets’ nemen we je mee in de wondere wereld van Biomimicry. Aan de hand van mooie, interessante en onverwachte voorbeelden laten we je zien hoe bepaalde oplossingen en uitvindingen tot stand zijn gekomen met de natuur als bron en inspiratie. De tentoonstelling is vanaf zaterdag 16 oktober te zien in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Lees meer...

Video's en podcast