Pilotscholen gezocht voor nieuw biodiversiteitsprogramma

Vanaf 2024 biedt Nationaal Park Zuid-Kennemerland een exclusief programma aan voor scholen in het primair onderwijs: Het schoolduinen programma. Het programma is nog volop in ontwikkeling en we zoeken scholen in de gemeente Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal en Velsen, die in de week rondom de dag van de Biodiversiteit en de Dag van het Nationaal Park (20 t/m 26 mei) het programma gratis willen testen met de leerlingen.

Inhoud

Is jouw schoolplein een stukje Nationaal Park? Word NP-inspecteur en onderzoek of jouw schoolplein Nationaal Park-proof (NP-proof) is. Met behulp van de schoolgids gaan leerlingen van groep 5 op onderzoek op hun eigen schoolplein en leren ze kijken naar het klimaat, de bodem, planten en dieren, water en niet onbelangrijk: of je er goed kunt spelen en of je je er goed voelt.

Logistiek en tijdsinvestering

Schoolgidsen komen naar school toe en begeleiden het programma. Aan het eind zullen we een korte evaluatie houden en eventuele verbeterpunten bespreken. Het vergt weinig voorbereiding en inspanning vanuit de docent terwijl het programma wel naadloos aansluit om een aantal leerdoelen.

Concreet vragen we qua tijdsinvestering maximaal 5 uur, waarvan 2 uur met leerlingen. Je krijgt daarvoor een onderzoekende en leerzame ochtend terug voor jou en de leerlingen. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kan je mailen naar Sanne van Gammeren (s.van.gammeren@ivn.nl).

Dit initiatief komt voort uit het project Jouw Duintuin. Kijk op de website van Jouw Duintuin voor allerlei tips voor het vergroenen van tuin en schoolplein.

Alle tijdslots voor het programma schoolduinen zijn inmiddels gevuld. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Vul hieronder het formulier in en dan nemen we contact met je op indien er een plek vrijkomt.

Naam leerkracht *
E-mailadres leerkracht *
Telefoonnummer leerkracht *
Naam van de School *
Adres *
Postcode *
Plaats *

In de week van 20 t/m 26 mei 2024 willen we de deelnemende scholen bezoeken, in de ochtenden. We horen graag op welke datum we bij jullie kunnen langskomen. Vul hieronder jullie 2 datum opties in. In overleg prikken dan een datum.

Voorkeursdatum 1. Vul een datum in tussen 20 t/m 26 mei 2024 *
Voorkeursdatum 2.Vul een datum in tussen 20 t/m 26 mei 2024. *
Opmerkingen:
* verplicht