Maak van jouw tuin een echte Duintuin!


Geniet je ook zo van de prachtige natuur in Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Wat nou als jouw tuin ook een klein stukje Nationaal Park is: een echte Duintuin? In deze groene bloeiende tuin groeien planten die van nature in de omgeving voorkomen. En insecten en andere dieren komen er graag. Met jouw Duintuin help je de lokale natuur versterken, de effecten van klimaatverandering te verzachten en ons allemaal te voorzien van schoon water. Doe mee en maak van jouw tuin een echte Duintuin!

Wat is een Duintuin?

Jouw Duintuin is groen! Vogels, egels en vlinders voelen zich er thuis. Jouw Duintuin is gifvrij en biedt schuil- en nestelplekken voor dieren die in de omgeving voorkomen. Je vindt er dan ook planten die van origine in Nederland voorkomen en die passen in de omgeving van het Nationaal Park. De planten zijn een aanwinst voor insecten en andere dieren. Jouw Duintuin is dus genieten. Bovendien is hij klimaatbestendig, komt het de biodiversiteit ten goede en draagt Jouw Duintuin bij aan voldoende drink- en grondwater.

Iedereen kan namelijk gemakkelijk een eigen (stukje) Duintuin maken! Doe mee en ga meteen aan de slag! Samen maken we Nationaal Park Zuid-Kennemerland een stukje groter, sterker en nóg mooier.