Bereikbaarheid

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Actueel nieuws bereikbaarheid:

Tijdens het Formule 1 weekend van 25 - 27 augustus 2023 is het bezoekerscentrum gesloten en is de bereikbaarheid van het Nationaal Park op sommige plekken gewijzigd. Bekijk de actuele informatie van de gemeente Zandvoort hier.

 


Met de auto

Gebruik de digitale kaart om je bezoek te plannen. Het Nationaal Park is goed bereikbaar vanaf de Westelijke Randweg N208 en de A9.

Oplaadpunten

Het is in het Nationaal Park mogelijk om je elektrische voertuig op te laden. Op de parkeerplaats van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen, staan 6 elektrische laadpalen. Ook bij duiningang Parnassia in Bloemendaal zijn 3 laadpalen voor bezoekers geplaatst.

Parkeren

Op de digitale kaart staat ook aangegeven waar je kunt parkeren (de blauwe P's). Bijna alle parkeerterreinen zijn betaald parkeren. Je kunt betalen met pinpas of creditcard.

Als je veel gebruik maakt van de parkeerplaatsen bij Parnassia, Koevlak, of Bleek en Berg, dan ben je voordelig uit met een parkeerjaarkaart van PWN voor € 115,-. De kaart is verkrijgbaar bij het PWN-parkeerhuisje bij de slagboom van parkeerterrein Parnassia en bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Je kan de kaart elk gewenst moment laten ingaan.

Ook voor het verlengen van de parkeerjaarkaart kun je terecht bij het parkeerhuisje van Parnassia en bij het bezoekerscentrum. Bij de betaalautomaten op de parkeerplaatsen is verlengen niet mogelijk.

Parkeerhuisje Parnassia is alle dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Bij Natuurmonumenten parkeren leden gratis. Als je de parkeerplaatsen Koningshof, Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen veel gebruikt, word dan lid van Natuurmonumenten.

Als je veel gebruik maakt van de parkeerplaats van Elswout, dan kun je daarvoor een jaarkaart kopen à € 85,-. De jaarkaarten zijn te bestellen op de website van Staatsbosbeheer.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, in de periode van 1 december tot 15 januari tot 16.00 uur. Daarnaast geopend op alle maandagen tijdens de schoolvakanties van regio Noord, op 2e Kerstdag, 2e Paasdag en op 2e Pinksterdag. Het bezoekerscentrum is gesloten op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Openbaar vervoer

  • Gebruik de digitale kaart om je bezoek te plannen. Op deze kaart zijn alle 25 ingangen van het Nationaal Park met oranje iconen aangegeven.
  • Dichtbij station Overveen liggen het bezoekerscentrum en de ingangen De Zanderij en Middenduin/Duinlust. Download hier een kaartje met de route naar het bezoekerscentrum vanaf station Overveen. Ga naar www.ns.nl.
  • Vanaf station Santpoort-Noord is het 10 minuten lopen naar ingangen Duin en Kruidberg en Midden-Herenduin. Ga naar www.ns.nl.
  • Met de bus naar het bezoekerscentrum