Bereikbaarheid

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.


Met de auto

Gebruik de digitale kaart om je bezoek te plannen. Het Nationaal Park is goed bereikbaar vanaf de Westelijke Randweg N208 en de A9.

Oplaadpunten

Het is in het Nationaal Park mogelijk om je elektrische voertuig op te laden. Op de parkeerplaats van Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen, staan 6 elektrische laadpalen. Ook bij duiningang Parnassia in Bloemendaal zijn 3 laadpalen voor bezoekers geplaatst.

Parkeren

Op de digitale kaart staat ook aangegeven waar je kunt parkeren (de blauwe P's). Bijna alle parkeerterreinen zijn gratis. Betaald parkeren geldt alleen voor de parkeerterreinen Koevlak (7), Parnassia (20), Bleek en Berg (5) en Elswout (11). Het eerste half uur is gratis. Het dagtarief is gelijk aan het tarief voor 5,5 uur. Voor Parnassia geldt een maximumbedrag van € 19,00 en voor Bleek en Berg en Koevlak € 9,- per dag. Je kunt betalen met pinpas of creditcard.

TIP: koop een parkeerjaarkaart van PWN voor € 115,-. Deze parkeerjaarkaart is geldig op de parkeerterreinen Koevlak, Parnassia en Bleek en Berg. Hij is verkrijgbaar bij het PWN-parkeerhuisje bij de slagboom van parkeerterrein Parnassia en bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Je kan de kaart elk gewenst moment laten ingaan. Als je de duinen regelmatig bezoekt, ben je met een jaarkaart een stuk voordeliger uit.

Ook voor het verlengen van de parkeerjaarkaart kun je terecht bij het parkeerhuisje van Parnassia en bij het bezoekerscentrum. Bij de betaalautomaten op de parkeerplaatsen is verlengen niet mogelijk.

Parkeerhuisje Parnassia is alle dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, in de periode van 1 december tot 15 januari tot 16.00 uur. Daarnaast geopend op alle maandagen tijdens de schoolvakanties van regio Noord, op 2e Kerstdag, 2e Paasdag en op 2e Pinksterdag. Het bezoekerscentrum is gesloten op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Openbaar vervoer

  • Gebruik de digitale kaart om je bezoek te plannen. Op deze kaart zijn alle 25 ingangen van het Nationaal Park met oranje iconen aangegeven.
  • Dichtbij station Overveen liggen het bezoekerscentrum en de ingangen De Zanderij en Middenduin/Duinlust. Download hier een kaartje met de route naar het bezoekerscentrum vanaf station Overveen. Ga naar www.ns.nl.
  • Vanaf station Santpoort-Noord is het 10 minuten lopen naar ingangen Duin en Kruidberg en Midden-Herenduin. Ga naar www.ns.nl.
  • Met de bus naar het bezoekerscentrum

Voor accomodatie in de buurt, ga naar HotelsCombined.