Mindervaliden

Slecht ter been? Geen probleem. Ook voor mindervaliden biedt het park volop mogelijkheden om te genieten van de natuur.

  • Vrijwel alle fietspaden in het Nationaal Park zijn goed toegankelijk met rolstoel of scootmobiel. Zulke verharde paden vind je verspreid over het hele park. Ook brede, met schelpen verharde wandelpaden zijn goed toegankelijk.
  • Veel voetpaden zijn vanwege rul zand en steile hellingen niet geschikt voor rolstoelen, scootmobielen of mensen die niet goed ter been zijn.
  • De fietsensluizen op het Duinpieperpad, Visscherspad, Blinkertweg (Kraansvlak) en ’t Wed (Kennemerduinen) zijn breed genoeg voor een gemiddeld formaat rolstoel en scootmobiel.

Zandrolstoel te huur

Voor 50 euro per dag als borg kun je de zogenoemde Wombat huren. Met deze bijzondere rolstoel (zie foto) komen ook mensen die slecht ter been zijn op het strandje en in het water van duinmeertje ‘t Wed. Neem voor meer informatie en reservering contact op met het bezoekerscentrum.

 

 

Het bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum en het Duincafé zijn goed toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Er is een mindervalidentoilet.
Bij de fietsenstalling naast het bezoekerscentrum bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen, rolstoelen en scootmobielen.

Hulphonden

Blindegeleide- en hulphonden zijn overal welkom in het Nationaal Park, mits in functie en als dusdanig herkenbaar door tuig of hesje.