Gastheren van Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft een enthousiaste groep van gecertificeerde gastheren en gastvrouwen. Dit zijn (recreatie)ondernemers in en rond het Nationaal Park die de IVN cursus Gastheer van het Landschap hebben gevolgd. Als geen ander kunnen zij je alles vertellen over de prachtige natuur, het schitterende landschap en de bijzondere cultuur en historie van het Nationaal Park. Ze beschikken over veel praktische kennis: waar de mooiste wandelroutes starten, waar je goede vogelkijkhutten kunt vinden, of de uitkijkpunten die je een prachtig vergezicht geven over het Nationaal Park. Kortom: alles voor een geslaagd bezoek aan Nationaal Park Zuid-Kennemerland!

De gastheren en gastvrouwen zijn te herkennen aan het vignet en zijn gevestigd in en rondom Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op dit moment zijn er 39 ondernemers gecertificeerd als Gastheer van het Landschap in het Nationaal Park.

“Omdat het Duincafe verbonden is met Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, komen bezoekers ook vaak met vragen bij ons. Zeker op de maandag wanneer het bezoekerscentrum gesloten is, gebeurt dit regelmatig. Het is zo leuk om mijn gasten meer over het Nationaal Park te kunnen vertellen en hen de mooie plekjes te wijzen. Dit wordt erg gewaardeerd.” Gastvrouw Merel Lammers, Duincafé de Kennemerduinen.

Ook gastheer worden?

In 2023 start de nieuwe gastheercursus. Kijk hier voor meer informatie.
Of neem contact op met Stéphanie Yagoubi voor informatie over toekomstige cursussen en samenwerking.

Deze ondernemingen zijn nu 'Gastheer van het Nationaal Park'