Zuid-Kennemerland op weg naar Nationaal Park van Wereldklasse

04 oktober 2016

Maandag 10 oktober is de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland' van start gegaan. Nationaal Park Zuid-Kennemerland zit niet in de race voor de publieksprijs. Wel staan de ambities uit het bidbook nog steeds overeind en zetten de partners zich de komende jaren in voor een Nationaal Park van Wereldklasse.

 

De verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' is een onderdeel van het kabinetsplan om Nederlandse natuur aantrekkelijker te maken voor binnen- en buitenlandse bezoekers en de kwaliteit te verbeteren. Het natuurgebied met de meeste stemmen wordt de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als icoon van de Nederlandse natuur. Nationaal Park Zuid-Kennemerland formuleerde in het bidbook ambitieuze doelstellingen voor hoogwaardiger natuur en betere natuurbeleving.

 

 

Zuid-Kennemerland: Nationaal Park van Wereldklasse

De partners van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zetten zich de komende jaren in om de ambitieuze doelen te halen en uit te groeien tot een park van wereldklasse. Het park is een exclusieve parel van de Nederlandse natuur met een aantrekkelijke mix van unieke natuur en intrigerende cultuurhistorie. Om de natuurwaarden verder te kunnen verhogen, duurzaamheid te garanderen, bezoekers beter te kunnen ontvangen en een slimmere spreiding te kunnen realiseren, zetten wij in op schaalvergroting door samenwerking met aangrenzende beheerders en andere nationale parken langs de kust.

 

Volg alle ontwikkelingen via deze website en geniet ondertussen van dit verborgen rustpunt midden in de drukke Randstad!

 

Lees meer over onze ambities op de pagina Nationale Park van Wereldklasse.